Кому призначатимуть або відмовлятимуть у поданні на субсидію?

Кому призначатимуть або відмовлятимуть у поданні на субсидію?
Документи для отримання субсидій за новим порядком вже подали мільйон триста тисяч сімей. У Міністерстві соціальної політики чекають, що до осені їх стане втричі більше.

Але в реальності субсидія може скласти мізерну суму, а деяким і зовсім відмовлять - незважаючи на низькі доходи, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини з посиланням на газету «Сегодня».

У бюджеті цього року на субсидії передбачено 24 мільярди гривень. Ними розраховують забезпечити 15 мільйонів громадян.

Здійснивши нескладні підрахунки, приходимо до висновку: в середньому 1600 гривень на рік, або 133 гривні на місяць на людину. Але й цих грошей заявник може не отримати.

"У багатьох випадках ці субсидії будуть або невеликі, або будуть надані у зв'язку з неспоживанням", - зазначив перший заступник міністра соціальної політики України Василь Шевченко.

Якщо немає великих комунальних платежів у літній період, то тоді, відповідно, рівень субсидій буде або невисокий, або він становитиме нуль.

Разом з тим, після спрощення правил отримання держдопомоги у громадян з'явилася можливість для зловживань. Наприклад, користуватися субсидією, заробляючи неофіційно.

"Наразі людина не несе жодного ризику, якщо вона отримує заробітну плату в конверті: якщо вона подасть декларацію - буде субсидія. Тому ця субсидія абсурдна. Людина може отримувати дуже велику нагороду неофіційно, і отримувати субсидію", - вважає Олександр Охріменко, експерт у сфері економіки. Головне, щоб про це не дізналися відповідні органи.

Якщо у вас маленька зарплата, і ви вирішили на базарі що-небудь продати - будьте обережні. Варто про це дізнатися інспектору соціальної служби - можете попрощатися з держдопомогою, та ще й штраф заплатите в розмірі двох субсидій. І тут на сцену виходить корупція - вважає експерт Максим Гольдарб, директор ГО" Публічний аудит".

"Коли людина небагата, і в неї є якийсь побічний дохід – приміром, ринкова торгівля - соціальний інспектор, піднявши цю тему і виявивши її, матиме можливість її шантажувати: мовляв ,ми зріжемо тобі субсидію - раз, плюс ти заплатиш подвійний розмір за отриману субсидію - якщо не дасиш інспектору хабара", - зазначив Максим Гольдарб.

І навіть, якщо ви живете виключно на білу зарплату чи пенсію - у влади в запасі чимало приводів відмовити вам у допомозі.

1. Бабуся-пенсіонерка, яка проживає з 18-річним онуком, який купив собі ноутбук або фотоапарат без її відома за свої накопичені гроші, субсидію не отримає.

2. Молода сім'я, що проживає в кредитній або орендованій квартирі, що дозволила собі придбати побутову техніку чи меблі на суму понад 50 тисяч гривень, субсидію не отримає.

3. Учитель, лікар, охоронець, продавець, рядовий держслужбовець із зарплатою у 2000 гривень субсидію не отримає, якщо буде робити у себе ремонт у квартирі дорожче 50 тисяч гривень. Або купити будматеріали на недобудовану дачу.

4. Здаєте в оренду житлове приміщення або його частину? Наприклад, бабусі здають студентам якісь кімнати - субсидії не буде.

5. Всі, хто працює без оформлення в установленому порядку трудових відносин, субсидії не отримають.

6. Усі, хто отримує дохід від утримання худоби, птахів, інших тварин субсидію не отримає.

Раніше повідомлялося, що субсидій позбавлятимуть тих, хто має борги за комуналку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: субсидії
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
комуналу пдняли як в європі! зарплатук с.ка підніміть так само. і нах т а субсидія ато самі з бюджета мільйони пзд а народ бідує ур.ди
Відповісти
Пора вже гнати нахер і кацапів і правітелей а то мало того що з народу згущаються то ще й державу профуеають бездарі.
Відповісти
Дайте Яценюку пенсію в 1200 грн.,поселіть в 2-х кімнатну квартиру, повністю ізолюйте від статків які він має,нехай проживе за ці гроші місяць, заплатить комуналку і тоді побачимо який він герой.Таких вундеркіндів ще не було.
Відповісти
Не в 2-х кімнатну а в гуртожиток його поселити.....
Відповісти
Та тут все просто, оформив субсидію і маєш малий дохід ... як питається ти виживаєш при таких цінах? неяк ... значить обманюєш державу ... отож жди інспектора петренка у свій дім, на роботу, в садок чи школу до дітей та щотам в ліжко )))))
Відповісти
Останні новини
Кому призначатимуть або відмовлятимуть у поданні на субсидію?
21 травень, 2015, 09:00