У Луцьку відбудеться кінофестиваль «Чілдрен Кінофест»

У Луцьку відбудеться кінофестиваль «Чілдрен Кінофест»
29 травня у Луцьку стартує кінофестиваль для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест».

Фестиваль благодійний, квитки на покази - безкоштовні, за попередньою реєстрацією.

З 29 травня по 7 червня у Луцьку пройдуть покази Фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». У рамках міжнародного конкурсу буде показано сім нових європейських фільмів для юної аудиторії.

Фестиваль відкриє мультфільм «Пісня моря», історія про дівчинку, яка володіє магічною здатністю перетворюватись на тюленя. Натхненням для творців «Пісні моря» стали кельтські міфи та легенди. Картина ірландської студії цього року була номінована на премію «Оскар» як найкращий анімаційний фільм.

У конкурсній програмі фестивалю представлено стрічки з Данії, Бельгії, Великобританії, Німеччини, Голландії, Ірландії та Норвегії для дітей різного віку. Конкурсні роботи презентують різноманіття жанрів і стилів дитячого європейського кіно: від нової екранізації «Піноккіо» та кінокоміксу про хлопчика-супергероя до сюжетів про юнацьке кохання й маленьких зірок джазу.

Фестиваль проходить у 14 українських містах: Вінниці, Дніпропетровську, Житомирі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Києві, Кривому Розі, Луцьку, Львові, Маріуполі, Миколаєві, Одесі, Харкові та Херсоні. Значна частина безкоштовних фестивальних квитків поширюється серед сімей переселенців зі східних регіонів та Криму, сиріт і дітей з обмеженими можливостями.

У 2015 Фестиваль мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест» відбувається вдруге. Послом події в цьому році виступає музикант і композитор, соліст групи Pianoбой Дмитро Шуров. Місія фестивалю — популяризувати мистецтво кіно серед дітей різного віку і з різних соціальних груп.

Подія відбувається за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Державного агентства України з питань кіно, Goethe-Institut в Україні, Французького інституту в Україні, Посольства Швеції в Україні, Посольства Королівства Данія в Україні, Посольства Королівства Норвегія в Україні, Посольства Сполучених Штатів Америки в Україні, Державного департаменту США, Данського кіноінституту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: кіно, діти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відбудеться кінофестиваль «Чілдрен Кінофест»
21 травень, 2015, 19:01