У Луцьку пройшла панахида за загиблими під час АТО. ФОТО

У Луцьку пройшла панахида за загиблими під час АТО. ФОТО
В День Святого Миколая, покровителя Луцька, вшанували пам’ять загиблих героїв.

Сьогодні, 22 травня в Свято-Троїцькому соборі міста Луцька пройшла панахида за всіма загиблими за весь час АТО. До собору прийшло дуже багато людей, серед них батьки, дружини, діти, друзі, знайомі, бойові побратими та всі інші небайдужі люди.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звернувся до присутніх і сказав, що воїни загинули захищаючи наші землі, і їх сьогодні вшановують і називають Героями. Вони не до кінця навчені, не до кінця озброєнні, проте пішли захищати Батьківщину.

«Я вірю, що ми здолаємо наших ворогів, бо на нашій стороні правда. День святого Миколая, 22 травня ми можемо назвати початком боротьби з Російською Імперією. Я виношу щирі співчуття родинам, яких торкнулась пелена смерті», - мовив митрополит Михаїл.

Пізніше митрополит Михаїл вручив медалі, якими нагородив Героїв Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Медалі воїнів, яких нагородили посмертно, віддали родичам. Також медалі вручили й окремим військовим, які прийшли вшанувати пам’ять своїх загиблих бойових побратимів.

«Те, що нині відбувається - це не завдяки, а в супереч усьому. Ми формуємо армію в надзвичайно стислі терміни. Якби на місті України була будь-яка інша Європейська країна, то вона б була вже захоплена супротивником. Україна тримається на двох речах: це жертовність добровольчих батальйонів і милосердя волонтерів», - сказав протоієрей Михайло Бучак, капелан «Самооборони Волині».

Матір загиблого в АТО військового Рустама Хамраєва Антоніна Хамраєва сказала, що дуже вдячна людям, які вшановують пам’ять їхніх дітей, і не забувають того, що їхні сини, чоловіки, брати зробили для України.

«Якби сепаратисти здали зброю, то не було б війни і цих болючих втрат, але якби українські солдати склали зброю, то не було б України. Саме за Україну, за збереження її для наших нащадків наші діти стояли на смерть», - промовила Антоніна Хамраєва.

Після відспівування померлих в соборі, відбулось покладання квітів біля пам’ятної дошки загиблих Героїв, яка розміщена на Театральному майдані.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: панахида
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Паралельно до вшанування загиблих наша влада з 1 червня відмінила пільги сімя загиблих ветеранів війни.
Відповісти
Люди просто не воюйте и таких дней не будет. Уходите с Донбасса и садитесь за стол переговоров, там тоже люди. Слёзы матерей Луцка, ничем не отличаются от слёз матерей в Луганске, подумайте над этим!
Відповісти
"Уході" з Бреста, Мінська, Гомеля, Могилева, Гродно, Вітебська і "сідай за стіл переговорів". У вас ще все попереду - побережи свої поради для литвинів.
Відповісти
Камсамольці - заспокойтеся!
Відповісти
ще не "врубався" в сльози матерів... він ще політикує...
Відповісти
А хто на останньому фото?
Відповісти
Чому досі на пам!ятній дошці немає фото Івана Сотніка?
Відповісти
А ты не хочешь получить несколько уроков по истории(5-7 кл)? Репетирую бесплатно.
Відповісти
Ей ви майдауни та дьодикі, закрийте своі погані роти ( культурко), якщо я вас зустріну то язикі повирізаю та собакам викину, щоб такоі херні не говорили. Пацани поклали своє життя за Вільну Украіну.
Відповісти
Україна тепер в неволі, що треба класти за неї голівоньки? Вже чверть століття як незалежала...
Відповісти