День цивільного захисту - у дитсадку. ФОТО

День цивільного захисту - у дитсадку. ФОТО
22 травня у рамках Дня цивільного захисту на базі дошкільного навчального закладу «Світанок» міста Ківерці Волинської області відбулася зустріч дошкільнят з рятувальниками.

Про це повідомляє прес-служба Управління ДСНС України у Волинській області.

Розпочалося дійство із теоретичної частини. Корисну інформацію співробітники ДСНС донесли до дітлахів у максимально цікавій, але скороченій та спрощеній формі, - оптимальній для дошкільнят віком 3-5 років.

Рятувальники розповіли дітям про першочергові правила, яких потрібно дотримуватися в умовах найбільш характерних для краю надзвичайних ситуацій. Працівники Служби порятунку пояснили, чому не можна зачіпати незнайомі залізні предмети, чому дітям заборонено самим іти на річку чи на ставок купатися, а також застерегли не брати до рук сірників. Крім того, діти вивчили телефонний номер пожежно-рятувальної служби «101» і хором його озвучили декілька разів поспіль.

Практична частина Дня цивільного захисту розпочалася із відпрацювання порядку евакуації малюків із дитсадка, які на чолі з вихователями та під пильним наглядом рятувальників залишили приміщення і зібралися на подвір’ї.

Якщо досі діти уважно та зосереджено слухали працівників ДСНС, то під час практичного заняття – демонстрації можливостей пожежно-рятувальної техніки – вибухнув справжній шквал позитивних емоцій.

Діти буквально штурмували кабіну рятувального автомобіля, що заїхав на подвір’я дошкільного навчального закладу. Кожен прагнув відчути себе хоч на мить рятувальником: малюки зусібіч оглядали техніку і спорядження рятувальників та приміряли каску пожежного.

Завершилось дійство ліквідацією умовної пожежі. Спочатку рятувальники самі подали воду для приборкання імітованого вогню, а тоді залучили до «гасіння» усіх охочих.

«Навчатися, граючись, – такими принципами послуговуємося у вихованні дошкільнят. А завдяки рятувальникам навчально-виховний процес стає не тільки пізнавальним, але й цікавим та видовищним», – зауважили педагоги.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.