У Луцьку віддали шану Великому Кобзарю. ФОТО

У Луцьку віддали шану Великому Кобзарю. ФОТО
22 травня – важлива дата для кожного українця. У цей день прах Тараса Григоровича Шевченка, згідно з його заповітом, було перепоховано на Чернечій горі поблизу Канева. Сьогодні у Луцьку відбулось вшанування пам'яті Великого Кобзаря з нагоди 154-ї річниці перезахоронення його праху.

Повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Перед головним корпусом СНУ імені Лесі Українки, де знаходиться пам'ятник Кобзареві, зібрались представники влади, громадських організацій, політичних партій, студентської та учнівської молоді, духовенства.

Розпочалося дійство зі спільної молитви, яку відслужили священнослужителі УПЦ КП. Опісля учасники зібрання поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасові Шевченку.

До слова було запрошено голову Волинської крайової організації Всеукраїнського товариства “Просвіта” імені Тараса Шевченка, професора кафедри всесвітньої історії України Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Людмилу Стрільчук. У своєму виступі вона пригадала слово Кобзаря: “Свою Україну любіть. Любіть її во время люте, в останню тяжкую минуту. За неї Господа моліть!”. Вона зауважила, що слова поета не втрачають актуальності й дотепер.

У програмі урочистостей прозвучала літературна композиція «Стоїть в селі Суботові», яку прочитала студентка Волинського державного училища культури та мистецтва імені Ігоря Стравінського Юлія Нелепа, а також у виконанні квінтету бандуристів цього ж закладу — музичний твір «Бандуристе, орле сизий».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Професора кафедри всесвітньої історії України... Що? Ви де таку кафедру знайшли????
Відповісти
Краще б за моїм заповітом "вражою злою кров'ю" волю окропили...
Відповісти
Останні новини
У Луцьку віддали шану Великому Кобзарю. ФОТО
22 травень, 2015, 19:10