У центрі Луцька стартував фестиваль сучасного мистецтва. ФОТО

У центрі Луцька стартував фестиваль сучасного мистецтва. ФОТО
Як ми уже повідомляли, 23-24 травня Луцьк перетвориться на територію мистецтва.

Сьогодні, 23 травня, стартував перший день фестивалю «Art territory: місто творців». У центрі міста із самого йде підготовка до заходу: центральна частина міста перетворюється на велику майстерню, де будуть працювати та відпочивати музиканти, театрали, художники, фотографи, поети та аніматори.

На Театральному майдані уже готова сцена, де зараз проходять саунд-чеки. Протягом двох фестивальних днів тут виступлять: київський гурт «KozakSystem», луцькі «Фіолет» та «ФлайzZzа», польські «Rockaway» та «FunkyFlow», та івано-франківський гурт «Патроничі».

Також у центрі міста проходитимуть мистецький ярмарок, майстер-класи, дегустації продукції луцьких виробників, конкурси та ігри для дітей, змагання з брейк-дансу, виставки картин, презентації книг та зустрічі із письменниками (зокрема, Романом Штігером, Іваном Байдаком, Марком Лівіним, Юрієм Матевощуком).

Біля Галереї мистецтв практично останні штрихи на стіну наносить молодий вуличний художник із Луцька Андрій Кальков, який працює над роботою із серії «Круговорот». А команда художників MagicArtGroup завершують найбільше графіті у Луцьку під назвою "Мироносиця". Його малюють біля військового госпіталю (вул. Лесі Українки, 18, - ред.), таким чином художники хочуть віддати данину нашим воїнам.

Нагадаємо, вуличні художники Луцька розпочинали створювали свої малюнки у ніч з 13 на 14 травня.

Також на фестивалі «Art territory: місто творців» у Луцьку звучатимуть вірші Героя Небесної сотні, презентують картини польських та українських художників, польські художники у Луцьку робитимуть зі старих меблів витвори мистецтва, театр-студія «ГаРмИдЕр» покаже нову виставу «Епіфанії» за творами легендарного Імантса Зіедоніса, а вночі лучани дивитимуться мультики.

Фестиваль відбувається в рамках реалізації проекту "Спільна мережа співпраці у сфері культури та соціального захисту" з метою розвитку міст з польсько-українського прикордоння.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
заберіть тих г"внарів з перехрестя Українки-кривий вал, як гопота бігають до людей виклянчуючи гроші
Відповісти
100% підтримую Вас! Неможливо стерпіти це безкінечне скиглення під вікнами офісів чи житлових будинків! Чому міліція не зацікавиться цими дивного вигляду істотами? Чому не працюють? Чому не воюють? Йдеш додому після трудового дня, від втоми ледь ноги переставляєш, від комп'ютера очі не бачать, від думок на душі чорно - а тут ця наволоч ще суне тобі під носа шапочку: "памагітє музиканту!" І так хочеться тією гітарою...щоб замовк навічно
Відповісти
Зовсім не на часі таке влаштовувати! В країні повний безлад, от от дефолт буде, ціни космічні..., а тут пісні, святкування... Кому це потрібно у цей час?!
Відповісти
треба, без мистецтва в такий складний час було б ще важче!
Відповісти
Для того щоб замилити очі і відвлікти від злодіянь влади - так потрібно!!! У Ризі відверто вказали Україні що і до чого... а ви тіштеся:(
Відповісти
а є програма, коли хто буде виступати???
Відповісти
Зайдіть на сайт фесту
Відповісти
Круто!
Відповісти
А чому ніхто не думає про мешканців центральних вулиць міста? Ці дні перетворяться для них на ПЕКЛО! Гамір, бруд, загаджені дворики та під'їзди! Тут живуть трудівники,які мають право на відпочинок, маленькі дітки, а також старі та хворі люди. За кордоном для таких фестивалів є спеціальні місця за містом, так звані співочі поля, стадіони, відкриті естради і т.п. Мені ще ніяк не зрозуміло, для чого біля сцени встановлюються надпотужні колонки? Якщо для тих, хто слухає музику біля сцени - то можна оглухнути, якщо для тих, хто мешкає в навколишніх будинках - то окрім "бухкання" нічого не чути. Окрім тяжкого роздратування це не викликає ніяких емоцій!!! ПРИПИНІТЬ!!!
Відповісти
Як варіант - можете переселитись або в центр Засрайлівки, або десь на ДПЗ. Там точно тихіше, заважати не буде ніхто. Якщо живете в центрі історичного міста, яке хоче бути хоч трохи культурним - то будьте готові і до туристів, і до фестивалів.
Відповісти
Я корінна лучанка, тут народилися мої предки і не Вам вказувати мені куди переселятися, бо очевидно, Ви приїхали з того містечка, яке назвали і тепер оселилися десь на ДПЗ, а до центру їздите пофестивалити. Вам може видатися дуже дивним, але Луцьк завжди був культурним містом і не трохи - поцікавтеся історією міста, у якому стали жити. Так було доти, поки сюди не наїхали такі як Ви, охочі до "культури"
Відповісти
Дякую, посміявся трошки) "Корінність в 10-му поколінні" в віртуалі - це трошки моветон) На ДПЗ буваю рідше ніж у Львові наприклад, і все ж таки цікаво просто - в яких містах і на яких фестивалях ви бували за кордоном?
Відповісти
Для чого біля сцени встановлюються надпотужні колонки? загаджені дворики та під'їзди о це так фестивалять!!!
Відповісти
Якусь х-ню малюють. Потрібно на будинку намалювати великий портрет Спепана Бандери. Щоб всі знали - Луцьк місто патріотів.
Відповісти
Хто такий бандера!?
Відповісти
Справжній українець, патріот України, провідник оун
Відповісти
ЗВЕРТАЄМОСЯ ДО МЕРА, ОРГАНІЗАТОРІВ МАСОВИХ ДІЙСТВ ПРО ОБМЕЖЕННЯ ПОТУЖНОСТІ ПРИ ВИКОРИСТАННІ ЗВУКОПІДСИЛЮЮЧОЇ АПАРАТУРИ. ЦЕ ЩО, КОНЦЕРТ ДЛЯ НАВКОЛИШНІХ СІЛ, ЧИ ЩОБ У РІВНОМУ Й ЛЬВОВІ ЗНАЛИ, ЩО У НАС СВЯТО?!!
Відповісти
Таке буває дуже рідко.Якщо так нудить,то потерпіть ще день.А не сидіть як щурі в норах.
Відповісти
На рахунок Загреви не розумію,чому й надалі ставлять тих,хто був в системі і працював в часи яника.Обіцяли всіх нових.
Відповісти
міський голова молодець! фестиваль чудовий! не тільки музика, а й цікаві й корисані семінари, майстер-класи! і для діток, й гарні патріотичні графіті! мистецтво об_єднує усіх! дякуємо за хороший захід! дякуємо, що підримуєте молодь!
Відповісти