У Луцьку - семінар з урбаністики. ФОТО

У Луцьку - семінар з урбаністики. ФОТО
Сьогодні, 23 травня, у Луцьку в рамках фестивалю «Art territory: місто творців» відбувся семінар з урбаністики - Університет міста. Він проходив у фестивальному павільйоні на Театральному майдані міста.

Семінар розпочався із привітального слова заступника Луцького міського голови Тараса Яковлева та заступника начальника управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Тетяни Ленартович. Вони представили гостей з інших міст України, які поділилися своїм досвідом успішних практик організації міського простору, залучення громади у розвиток міста, ведення діалогу із владою.

Так, головний організатор та ініціатор фестивалю “Республіка”, що проходить в м. Кам'янець-Подільський, Андрій Захарко (Зоїн), розповів про мистецькі інтервенції в міський простір. А саме про те, як за допомогою графіті вуличні художники перетворили Кам'янець-Подільський на арт-об’єкт, відомий на всю Україну. Малюнки на стіни наносять кожного року під час час фестивалю “Республіка”.

Менеджер фортечної галереї “Бастіон” у Івано-Франківську Катерина Чередніченко показала презентацію, де продемонструвала, як франківські активісти перетворили занедбану будівлю на одне з найпопулярніших культурних місць Івано-Франківська. "Сьгодні фортечна галерея “Бастіон” - це своєрідна родзинка міста, де комфортно усім - і мешканцям, і туристам", - зауважила Катерина Чередніченко.

Олександр Шутюк, представник управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури Львівської міської ради, поділився досвідом громадських ініціатив Львова, а саме - озеленення вулиці Городоцької, де звичайні львів'яни, не чекаючи допомоги від міської влади, самі назбирали кошти та висадили цілу алею сакур.

Позитивними напрацюваннями ділився і Луцьк. Дмитро Грелюк, директор ТзОВ “РЦ “Промінь”, розповів присутнім про соціальні ініціативи бізнесу Луцька: облагородження Мосту закоханих біля Сіті-парку та плани щодо облаштування території біля «Променя». Зокрема, на зауваження про вирубку ялин біля "Променя", Дмитро відповів, що реконструкцію не змогли б зробити без зрізання дерев, тим більше, що їм було уже багато років, а зелені насадження обов'язково відновлять.
Андрій Захарко (Зоїн), головний організатор та ініціатор фестивалю “Республіка”
Андрій Захарко (Зоїн), головний організатор та ініціатор фестивалю “Республіка”
Катерина Чередніченко, менеджер фортечної галереї “Бастіон” у Івано-Франківську
Катерина Чередніченко, менеджер фортечної галереї “Бастіон” у Івано-Франківську
Дмитро Грелюк, директор ТзОВ “РЦ “Промінь”
Дмитро Грелюк, директор ТзОВ “РЦ “Промінь”
 Олександр Шутюк, представник Львівської міської ради
Олександр Шутюк, представник Львівської міської ради

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я б оцього Дмитра Грелюка, директора ТзОВ “РЦ “Промінь”, примусила відновити за власний кошт попередній вигляд кінотеатру "Промінь", бо реконструкція - це не перебудова! Цей кінотеатр був колись занесений до підручників з будівництва та архітектури, як приклад сучасної забудови та організації простору. Це доробок нашого відомого архітектора Ростислава Метельницього. Що наваяли зараз - страшно дивитися! Кубик Рубіка, Лєго, теплоізоляційна обшивка, різнокольоровий гіпсокартон... чорт зна що! А тепер, щоб Грушевський був під стать цьому архітектурному шедевру, пропоную розмалювати його різними кольорами, на голову вдягнути клоунський ковпак а на ніс вчепити червону поролонову кульку! Образ блазня буде більш там доречний, аніж пам'ятник першому президенту!
Відповісти