Керівництво АТО підтвердило інформацію про загибель ватажка ЛНР

Керівництво АТО підтвердило інформацію про загибель ватажка ЛНР
У керівництві АТО підтвердили інформацію про загибель у Луганській області командира бригади "Призрак" самопроголошеної Луганської народної республіки Олексія Мозгового.

Про це на брифінгу у неділю заявив речник адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, інформує BBC.

У штабі АТО вважають, що убивство Олексія Мозгового було результатом його конфлікту із керівництвом так званої ЛНР.

Напередодні про загибель польового командира бойовиків повідомили низка українських і російських ЗМІ.

Автомобіль бойовика підірвали за допомогою вибухового пристрою та розстріляли з кулеметів.

Про загибель Мозгового заявив і депутат Верховної Ради Антон Геращенко, пославшись на радіоперехоплення в Луганській області.

У штабі АТО повідомили, що Олексій Мозговий загинув внаслідок підриву автомобіля. Напад на автомобіль бойовика, за твердженнями українських силовиків, здійснила "невстановлена диверсійна група".

"Автомобіль бойовика підірвали за допомогою вибухового пристрою та розстріляли з кулеметів. За попередньою інформацією, Олексій Мозговий загинув на місці, разом із бойовиком були вбиті щонайменше двоє його охоронців та жінка, яка виконувала функції прес-секретаря", - розповів на брифінгу Олександр Мотузяник.

Напередодні ЗМІ повідомляли про загибель разом із Мозговим шістьох людей.

"Це вже не перший раз, коли внаслідок переділу сфер впливу гинуть ватажки бойовиків, які воюють за так звану Новоросію", - заявив речник АТО.

Водночас раніше лідер так званої ЛНР Олександр Плотницький поклав відповідальність за убивство Мозгового на українську сторону, заявивши, що його смерть могла бути вигідна тільки Києву.

Бригада "Призрак" була сформована в серпні 2014 року. Формування брало участь, зокрема, в боях за місто Дебальцеве в лютому цього року.

Олексій Мозговий критикував нинішнє керівництво сепаратистів, а також підписані в Мінську угоди, спрямовані на припинення військових дій.

У березні ватажок заявив про те, що боротьба з "фашизмом" в Україні - це лише бізнес і спосіб заробити.

У лютому Мозговий разом із бригадою "Призрак" потрапив до списку санкцій Євросоюзу - як відповідальний за дестабілізацію ситуації на Донбасі.

7 березня на нього здійснили замах: поряд із кортежем командира вибухнули три міни. Мозговий тоді отримав поранення в голову.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЛНР
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Керівництво АТО підтвердило інформацію про загибель ватажка ЛНР
24 травень, 2015, 15:27