Декілька тисяч волинських військовозобов'язаних перебувають у розшуку

Декілька тисяч волинських військовозобов'язаних перебувають у розшуку
Під час оперативної наради сьогодні, 25 травня, виконувач обов’язків військового комісара Волині Роман Кулик, зазначив, що понад три тисячі військовозобов’язаних волинян перебуває у розшуку.

Про це повідомляє Інформаційне агентство Волинські Новини.

З його слів, станом на 25 травня військовозобов’язані області, які підлягають призову по мобілізації, оповіщені на 72%. Згідно з аналізом результатів оповіщення адміністративних одиниць області стає зрозумілим, що недостатня кількість заходів відбувається у Ковелі, Камені-Каширському, Іваничівському та Любомльському районах.

Зокрема, головною проблемою є те, що сільські голови доповідають у військові комісаріати неправдиву інформацію щодо призовників.

Через ухилення від мобілізації до адміністративної відповідальності притягнули 124 волинянина. На декого із них уже відкрили кримінальні провадження. Найбільше порушень зафіксували у нововолинському, ратнівському, старовижівському, маневицькому, любешівському військових комісаріатах.

Варто зазначити, що лише 39 % волинян придатні до військової служби за станом здоров'я. Майже третину військовозобов’язаних відправляють на додаткове медичне обстеження, чим суттєво затягують процес мобілізації.

Найгіршим є те, що понад 3 тисячі мобілізованих волинян перебувають у розшуку, із них вдалось розшукати лише 5 % від загальної кількості розшукуваних.

Тож, Роман Кулик звернувся до голови ОДА щодо взяття під особистий контроль планових завдань та заходів п’ятої хвилі мобілізації, адже її терміни завершуються уже 25 червня.

Нагадаємо, раніше повідомляли про те, що на Волині існує низка об'єктивних причин, які суттєво впливають на перешкоджання виконання мобілізаційних норм.

Окрім цього на сторінках сайту оприлюднили інформацію про те, що за ухилення від мобілізації судитимуть двох волинян. Чоловіки отримали повістки, і, будучи придатними для служби, не з’явилися у Володимир-Волинський об'єднаний районний військовий комісаріат.

Варто додати, що на противагу мобілізованим «утікачам», всього 39 громадян із Волині звернулось із проханням нести службу в ЗСУ в добровільному порядку, із яких 34 уже у військових лавах, із них – 7 офіцерів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слава Україні-героям слава!!!
Відповісти
Люди добрі, ну не можу я збагнути всього цього....Яка може бути мобілізація, коли в країні війни офіційно немає??? Нехай самі піз...ють туди і сидять по вуха в окопах, адже після демобілізації держава витирає ноги в хлопців... Лікування фактично немає, а статус учасника АТО складно підтвердити, а якщо й підтвердиш, то не відомо які тоді отримаєш гарантії (чи пенсія чи допомога....)
Відповісти
Підтримую. Не хочу бути банальною, але коли наша херховна рада піде на передову, то ато закінчиться за тиждень-два. А так доки повістки будуть носити для простих трудяг, толку не буде.
Відповісти
Останні новини
Декілька тисяч волинських військовозобов'язаних перебувають у розшуку
25 травень, 2015, 15:45