На сході військова прокуратура затримала військових та чиновників за корупцію

На сході військова прокуратура затримала військових та чиновників за корупцію
Управління нагляду за додержанням законів об'єднаними силами антитерористичної операції Головної військової прокуратури завдяки проведенню спільно з СБУ слідчих дій викрито ряд протиправних корупційних діянь з боку службових осіб ЗСУ, інших військових формувань, та правоохоронних органів, які залучені до антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей. Також виявлені злочини з боку службових осіб органів влади, які знаходяться на території цих областей.

Про це повідомляє управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, інформує INSIDER.

Так, 21 травня затримано старшого офіцера відділення комплектування одного з військових комісаріатів Донецької області, який отримав неправомірну вигоду в розмірі 12 тисяч гривень за сприяння зі свого боку у звільненні громадянина від призову на строкову військову службу до Збройних Сил України.

23 травня затримано начальника міграційної служби України одного з міст Донецької області, який отримав неправомірну вигоду у розмірі 8 тис грн за оформлення паспортів мешканцям тимчасово неконтрольованої території Донецької області.

Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою поєднане з вимаганням).

Також, 23 травня затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 369 КК України (надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) командира роти матеріально-технічного забезпечення одного з окремих мотопіхотних батальйонів, який надав неправомірну вигоду службовій особі за сприяння у переміщенні автомобілів з вантажем на тимчасово непідконтрольну українській владі територію.

Вказаних осіб затримано, їм повідомлено про підозру та судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.