Регуляторна не дозволила Укрзалізниці підвищити тарифи

Регуляторна не дозволила Укрзалізниці підвищити тарифи
Державна регуляторна служба відмовилася реєструвати схвалений Мінінфраструктури проект наказу "Укрзалізниці" про підвищення тарифів на вантажні перевезення.

Про це пише УП.

Як зазначається, передумовами для розробки проекту наказу "Про внесення змін до Коефіцієнтів, що застосовуються до Збірника тарифів на перевезення вантажів залізничним транспортом у межах України та пов’язані з ними послуги" стала складна ситуація в Укрзалізниці, наслідком якої є оголошений технічний дефолт підприємства.

Крім того, передумовами для розробки проекту стали" події у Східній Україні, що спричинили порушення операційної діяльності та мали негативний вплив на фінансові показники; зростання цін на основні засоби; значне падіння товарообігу; корупційні прояви та зловживання службовими обов’язками деяких працівників Укрзалізниці протягом останніх років.

"Зважаючи на численні зауваження суб’єктів господарювання, які стали однією з ключових причин рішення ДРС про відмову в погодженні проекту наказу Мініфраструктури, нам необхідно знайти компромісний варіант вирішення існуючої проблеми у сфері залізничних вантажних перевезень", - заявила голова ДРС Ксенія Ляпіна.

За її словами, лише механічне підвищення тарифів, без структурних змін у складі "Укрзалізниці", не може бути ефективним заходом щодо підвищення рентабельності підприємства і, з часом, знову потребуватиме підвищення тарифів. "Тож необхідні суттєві структурні реформи галузі в цілому", - вважає Ляпіна.

"Учасники робочої зустрічі запропонували Мінінфраструктури, Мінекономіки, керівництву "Укрзалізниці" публічно обговорити проект Фінансового плану "Укрзалізниці", а також активізувати спільну роботу Міністерств щодо створення незалежного органу регулювання діяльності суб’єктів природних монополій у сфері транспорту та суб’єктів господарювання, які проводять діяльність на суміжних ринках", - повідомляє прес-служба.

Крім того, рекомендували "Укрзалізниці" провести аналіз ефективності використання коштів одержаних від останніх підвищень тарифів на залізничні вантажні перевезення (зокрема, в січні 2015 року на 30%) та результати аналізу оприлюднити на офіційному сайті підприємства.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.