У Луцьку реалізують всесвітній мистецький проект Google

У Луцьку реалізують всесвітній мистецький проект Google
У Луцьку працюють над тим, аби графіті, створені у місті та Луцькому районі, з’явилися на Google Street Art Project - віртуальній колекції мистецтва з усього світу. Для цього реалізують проект, який отримав назву «Lutsk Street Art on Google».

Поки що Україна представлена на найбільшій у світі мистецькій онлайн-платформі лише одним містом – Кам’янцем-Подільським. У проект потрапили малюнки, створені під час фестивалю стріт-арту «Республіка» протягом 2011-2014 років.

Наступним у Google Street Art Project з’явиться Луцьк, - переконані ініціатори й активно над цим працюють. Також вони закликають вуличних художників допомогти їм та надіслати фото своїх робіт.

«Lutsk Street Art on Google» здійснюється за підтримки ІТ-кластеру, директор якого Іванна Мартинів працювала з Культурним інститутом Google над втіленням цієї стріт-арт ініціативи для Кам’янця-Подільського.

«Попрацювавши з півроку над проектом для "Республіки" в Google Street Art Project і успішно його запустивши, подумала: а чому б не зробити таку ж файну штуку для рідного Луцька, адже й тут багато мегаталановитих художників і чудових муралів, зокрема, за межами міста. Тим паче, що місто доросло врешті до культури стріт-арту, й це вуличне мистецтво вийшло з підпілля завдяки фестивалю «Art Territory: місто творців».

Завдяки одному з луцьких художників Андрію Калькову, ініціатори проекту вже зустрілися з митцями, які працюють під псевдонімами And, Magic Art Group, Djem, AZO та TECK (Сергій Радкевич).

«Проте знаємо не всіх художників, тому запрошую тих, хто має в архівах свої роботи на стінах та приміщеннях Луцька і району – надсилайте роботи – і вони наприкінці червня з'являться на всесвітній онлайн-виставці від Google», - каже Іванна Мартинів.

Аби долучитися до проекту «Lutsk Street Art on Google» необхідно у документі ВОРД вказати:

Ваше ім'я-прізвище та псевдонім
Назва роботи
Короткий опис роботи
Локація: адреса та номер будинку
Довгота-широта

Фото у додатку до листа:
Без логотипів
Мінімум 4000-2500 пікселів з найкоротшої сторони
Формат: джейпег
Піб фотографа.
Надіслати це на пошту [email protected], тема листа: Google Street Art Project

Дедлайн: 10 червня 2015 року.

Нагадаємо, під час фестивалю сучасного мистецтва «Art territory. Місто творців» сірі стіни луцьких будинків стали полотнами вуличних художників.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.