Голлівудська акторка пишається своїми українськими коренями

Голлівудська акторка пишається своїми українськими коренями
За її плечима - ролі у "Докторі Хаузі", спільні роботи з Ештоном Катчером та Куртом Расселом. Та справжнім проривом для етнічної українки стала роль Лагерти у серіалі "Вікинги", який підкорив увесь світ.

Голлівудська акторка Кетрін Винник не втомлюється наголошувати на українському походженні, пише телеканал новин "24".

Лише у Штатах його переглянуло майже 7 мільйонів глядачів. У Кетрін – головна жіноча роль. Серіал настільки популярний, що у тату-салонах з’явилося декілька варіантів скандинавської красуні й навіть іграшки.

Утім "Кетрін Винник" вона для журналістів та кіноагентів, а вдома, у канадській столиці – Катруся Винницька, яка святкує Різдво у маминій вишиванці і з любов’ю згадує пластові табори. До 8 років дівчина розмовляла виключно українською, щонеділі ходила в тамтешню школу імені Цьопи Паліїв та відвідувала греко-католицьку церкву.

Зараз їй 37. І хоча Катерина ще ніколи не була в Україні, мову не забула, і досі в силі пофліртувати. Уже навіть батьки Катерини народилися поза Україною, в Німеччині, коли їхні сім’ї втікали від переслідувань радянської влади. Дідусь акторки — січовий стрілець Іван Винник, поручник 1-ї Запорізької дивізії армії УНР.

Зараз її мама Леся — віце-президент Українсько-Канадського конгресу. Окрім Каті, в сім’ї є ще троє дітей: Маркіян, Дарія та Адам, усі вони також були пластунами й ходили до української недільної школи.

Вишкіл у Пласті й надихнув серйозно зайнятися східними єдиноборствами. У Каті чорний пояс з карате і тхеквондо, а крім того вона — ліцензований охоронець. Власне ці вміння і стали вирішальними під час відбору на роль скандинавської жінки-воїна. Улітку цього року актриса таки планує приїхати з мамою до Києва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Голлівудська акторка пишається своїми українськими коренями
26 травень, 2015, 18:12