На Волині розпочато набір до пластунських таборів

На Волині розпочато набір до пластунських таборів
Розпочато процес набору учасників на пластові табори, які відбудуться за підтримки управління у справах молоді та спорту Волинської ОДА у липні цього року.

Про це повідомляють організатори.

Ціллю та пріоритетним завданням таборів буде утвердження патріотизму, духовності, моральності та формування загальнолюдських цінностей. Табори спрямовані на підтримку та розвиток скаутського руху та на патріотичне виховання молоді. Формування здорового способу життя є невід’ємною частиною пластового табору.

«Сильно! Красно! Обережно! Швидко!» - чотири пластових табори та попередній загальний семінар, на якому буде розкрито суть поставлених цілей - утвердження патріотизму, духовності, моральності, формування загальнолюдських цінностей та формування здорового способу життя.

Будуть організовані заходи, спрямовані на підтримку та розвиток скаутського руху, зокрема буде залучена молодь Любешова, де створюється пластовий осередок та молодь інших районів.

Для реалізації поставленої цілі планується організувати чотири паралельних 14-денних табори, зокрема буде організовано 2 дівочих та 2 хлопчачих табори, що є найкращим практичним показником життя скаута.

Головна мета - залучити якомога більше учасників табору з районів Волинської області, так як саме тут молодь матиме змогу зрозуміти, що таке скаутський рух і чи зможуть вони розвивати пластові осередки у себе в домівках. Організатори сподіваються на появу та розвиток нових осередків Пласту на Волині.

Також таборування пропагує здоровий спосіб життя: на пластовому таборі усі учасники зобов'язані дотримуватися правил гігієни, здорового духу та тіла, порядку та самоконтролю.

Пластовий табір вже має певні досягнення в цьому напрямку: саме на такому ж заході в 2014 році було проведено опитування серед учасників таборів і більшість з них відзначили свій особистий фізичний позитивний прогресивний розвиток.

У самій організації та її середовищі, та й у скаутському рухові загалом, ідеологічно закладено засади доброї поведінки та виключно здорового способу життя, зокрема членами Пласту не можуть бути люди із поганими звичками та залежностями.

На таборі передбачається активна погодинна програма із рухливими, практичними, мистецькими та теоретичними заняттями, які змінюватимуться за навантаженням відповідно до розвитку учасників.

Також задля якісної реалізації поставлених цілей планується проведення таборів окремо для дівчат та хлопців, що значно покращує якість проведення таборів та враховує усі фізіологічні особливості хлопчачого та дівочого розвитку. Варто зауважити, що чітка програма сприятливо впливає на розвиток організму, тому до кінця табору учасники відчуватимуть себе у позитивному тонусі.

Програма заходу є дуже складною системою, адже передбачається забезпечити окремими і незалежними програмами недосвідчених учасників, які не знайомі із скаутським рухом взагалі. Також кожен із чотирьох таборів матиме свої особливості та спеціалізації у програмі: міліарна, мистецька, навчально-виховна(вишкільна) та патріотична спеціалізації, - йдеться у повідомленні організаторів.

Якщо виникають якісь додаткові запитання, якщо ти не пластун і не розумієш чогось, звертайся до голови Пласту на Волині – Олег Лапковський: [email protected], (093)-115-44-74; (050)-251-81-64

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«Сильно! Красно! Обережно! Бистро!» Бистро - це по-якому?
Відповісти
Бистро - це по такому ж що і Красно - це означає не червоно, а красиво =) Колись, у 1910-х українська мова була трішки інша...
Відповісти
Хочу бути волонтером
Відповісти
Останні новини
На Волині розпочато набір до пластунських таборів
27 травень, 2015, 09:36