У Луцьку відбудеться урочисте вручення премії імені Юзефа Лободовського

У Луцьку відбудеться урочисте вручення премії імені Юзефа Лободовського
29 травня 2015 року о 12:00 в Інституті філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки (вул. Винниченка, 30-а, ауд. 101) відбудеться урочисте вручення премії імені Юзефа Лободовського.

Люблінський відділ Товариства польських письменників за підтримки фондів «Willa Polonia» (Люблін) та «Dla Pokoleń» (Люблін) згідно з положенням визначив лауреатів премії імені Юзефа Лободовського за 2014-й рік у трьох номінаціях:

- для письменника з країн Східної Європи, книжку якого перекладено польською мовою;

- для перекладача польської літератури за переклад книжок сучасних польських авторів однією з мов Центральної або Східної Європи;

- для популяризатора ідеї співпраці понад кордонами – у сферах політики, літератури, науки і мистецтва з країн Центральної та Східної Європи.

Лауреатами премії імені Юзефа Лободовського за 2014-й рік стали:

Василь Слапчук, книжки якого «Жінка зі снігу» (переклад Івони Василевської та Войцеха Пестки) і «Книга забуття» (переклад Войцеха Пестки) вийшли друком польською мовою; перекладачі творів нагороджені почесними дипломами;

Олена Криштальська – за переклад книжки вибраних оповідань польського письменника Збігнєва Влодзімєжа Фрончека «Любов в Любліні»;

– професор, доктор наук, директор Інституту слов’янської філології, керівника кафедри української філології Університету імені Марії Кюрі-Склодовської Фелікс Чижевський – за пропагування ідеї польсько-українсько-білоруського співробітництва.

Довідка:
Видатний польський поет, друг України і невтомний перекладач української літератури Юзеф Лободовський (1909–1988) став патроном нагороди, яка присуджується авторам оригінальних творів та перекладачам з країн Центральної і Східної Європи, а також популяризаторам ідеї єднання народів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відбудеться урочисте вручення премії імені Юзефа Лободовського
27 травень, 2015, 11:10