Лучани борються проти незаконних забудов

Лучани борються проти незаконних забудов
Об'єднання співвласників на проспекті Молоді 10 вимагає заборонити незаконну забудову.

27 травня на 74-й сесії Луцької міської ради, житель проспекту Молоді, 10, Петро Бойко, виступив зі зверненням до депутатів від імені всіх жителів: «Це колишні гуртожитки, квартири в нас зовсім маленькі, квартири перенасичені. Разом з тим міська рада виділила пані Мальцевій дозвіл на реконструкцію. Справа в тому, що це будівництво ведеться за два метри від дитячого майданчика. Натомість нам заявили, що ми самі винні, що ми впустили цього підприємця і вона будується. Ми вимагаємо, щоб нашу землю віддали нам і тоді не буде цих прецедентів».

В свою чергу, Лариса Соколовська сказала, що там немає такої критичної забудови, як тут «роздули» в залі. По Молоді 10 питання розглядали ще на будівельні комісії і вирішили, що 100% повинне вирішуватись в судовому порядку. На даний час будівництво призупинено.

Люди кажуть, що туди «на будівництво приїжджають «крутелики» на машинах, а дітям немає, де навіть гратись», бо забудовано все повністю.

Секретар міськради сказав, що потрібно посприяти в допомозі людям оформити необхідні документи, щоб люди мали свою землю і через суд призупинити будівництво.

Натомість депутат міськради Анатолій Бірюков зауважив про необхідність чіткого визначення: за ким закріплена прибудинкова територія. «У нас є закріплення територій за будинками не залежно чи є там обєднання співвласників, чи ні. Давайте розробимо програму, щоб було чітко видно за ким закріплена територія», - сказав Анатолій Бірюков.

Мер міста Луцька Микола Романюк дав доручення начальнику юридичного відділу підготувати позов до суду про призупинення будівництва.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.