Безпечний відпочинок дітей мають забезпечити директори таборів особисто

Безпечний відпочинок дітей мають забезпечити директори таборів особисто
Із 3 по 15 червня на Волині розпочинають роботу оздоровчі табори. Нині вони вже готові до прийому дітей на 70–85%. Про це стало відомо 27 травня під час наради в облдержадміністрації з питань організації та проведення літнього оздоровлення і відпочинку дітей, повідомляє Волинський інформаційний портал.

Голова комісії з реорганізації управління у справах молоді та спорту Ігор Дмитришин розповів, що заклади, які відкриваються до літнього оздоровчого сезону 1 червня вже готові до прийому дітей на 85 %, усі інші – на 70 %.

Основна частина дитячих таборів розпочне свою роботу з 3 по 15 червня.

Заступник головного державного санітарного лікаря області Лариса Дутковська розповіла, що на дотримання санітарних норм перевірили 70 таборів. 41 заклад вже отримав акти готовності.

Провели приблизно 200 досліджень джерел постачання води та взяли десять проб у відкритих водоймах. У результаті лабораторних досліджень відхилень не виявили.

Утім Лариса Дутковська звернула увагу загалом на епідситуацію в області. Адже є шість потенційних пришкільних оздоровчих закладів, де введені карантинні заходи через захворюваність дітей на гепатит і вітряну віспу. Йдеться про школу № 3 у місті Ковель, ЗОШ у селі Стара Гута Старовижівського району та вселі Холонів Горохівського району, школу № 1 і гімназію в місті Горохів.

Наголосила санепідеміолог на повільній роботі щодо організації харчування в таборах. «У жодному районі не подані на погодження перспективні меню», – розповіла Лариса Дутковська.

Заступник голови Волинської ОДА Світлана Мишковець черговий раз наголосила на тому, аби контролюючі органи та директори закладів відпочинку подбали про безпеку дітей. Особливо там, де є водойми. «Ви повинні вивчити кожен клаптик землі і води біля табору, маєте прощупати руками, протоптати своїми ногами. Сунути свого носа куди треба і не треба», – наголошувала вона.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Безпечний відпочинок дітей мають забезпечити директори таборів особисто
27 травень, 2015, 13:48