У Швейцарії представників ФІФА арештували через підозру у корупції

У Швейцарії представників ФІФА арештували через підозру у корупції
Поліція швейцарського міста Цюрих арештувала шістьох провідних посадовців ФІФА для екстрадиції їх до США, де їм висувають звинувачення у корупції.

Про це пише ВВС Україна.

Представники ФІФА збираються у Цюриху на щорічний конгрес, на якому 29 травня заплановані вибори нового президента футбольної асоціації.

Операція поліції відбулася вранці у середу.

За даними видання New York Times, більше десятка поліцейських у штатському увійшли до п'ятизіркового готелю, де зупинилися представники ФІФА, взяли ключі на стійці реєстрації та піднялися нагору до номерів для проведення арештів. Як повідомляється, операція проходила спокійно.

Серед заарештованих називають віце-президента ФІФА Джеффрі Уебба, повідомив кореспондент ВВС Річард Конвей, який перебуває у готелі в Цюриху. Пан Вебб є головою федерації у Північній і Центральній Америці і Карибах.

Репортер New York Times Майкл Шмідт розповів, що бачив, як поліція виводила з будівлі чиновника ФІФА з Коста-Рики Едуардо Лі.

Речник ФІФА заявив, що організація прагне прояснити ситуацію.

Швейцарське федеральне бюро юстиції оприлюднило заяву, в якій йдеться, що влада США підозрює посадовців ФІФА у хабарництві на мільйони доларів з початку 1990-х. За повідомленнями, звинувачення посадовців ФІФА стосуються відмивання грошей, рекет і різні випадки шахрайства.

ВВС стало відомо, що принц Йорданії Алі-бін Аль-Хусейн, суперник Блаттера на виборах президента, і його адвокати зустрінуться пізніше в середу, щоб обговорити вплив арештів на президентські вибори.

Раніше пан Блаттер повідомляв, що знав, що дехто з його колишніх колег перебували під слідством.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Швейцарії представників ФІФА арештували через підозру у корупції
27 травень, 2015, 14:28