Губернатор відвідав підприємства агропромгрупи. ФОТО

Губернатор відвідав підприємства агропромгрупи. ФОТО
Зокрема, голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик ознайомився з роботою нововідкритого цеху забою та переробки птиці ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» та м’ясокомбінату ТзОВ «ВМП», які входять в АПГ «Пан Курчак». Обидва підприємства розташовані у Нововолинську.

Відтак, із їх роботою ознайомився і міський голова Віктор Сапожніков. Нині ці підприємства забезпечують роботою 650 працівників та справно сплачують до бюджетів усіх рівнів мільйонні суми податків. Так, наприклад, лише ТзОВ «ВМП» щомісяця перераховує до бюджету Нововолинська мільйон двісті тисяч гривень.

Тим часом із відкриттям нового забійного цеху відрахування ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» до місцевого бюджету зросли. А це, у свою чергу, виконання соціальних програм, добробут місцевих жителів, розвиток території. Загалом у 2014 році АПГ «Пан Курчак» до бюджетів усіх рівнів сплатила різних податків та зборів 74 мільйони 400 тисяч гривень.

Тож очільники області та міста подякували засновникові Агропромгрупи «Пан Курчак» Сергієві Мартиняку, адже чим більше таких підприємств із замкнутим циклом виробництва (використання місцевих матеріалів і сировини), тим менше область буде сировинним придатком, акцентував голова ОДА Володимир Гунчик. Та додав, що на Волині агронапрям є пріоритетним. Адже на 60 відсотків розвиток області залежить саме від аграрного сектора. Володимир Гунчик також зауважив, що наразі обласна та місцева влада разом із нардепами від Волині, зокрема, Сергієм Мартиняком, працюють над створенням потужного індустріального парку, бо те, що Волинь є прикордонним регіоном, треба використовувати сповна.

Натомість Сергій Мартиняк зазначив, що йому приємно, адже справу, яку розпочав (АПГ «Пан Курчак»), продовжила професійна команда, тож вона не зупинилася, а продовжила розвиватися. Як приклад - новозбудований забійний цех та реконструкція м’ясокомбінату. А це нові робочі місця, податки.

Тим часом на сьогодні нововідкритий цех забою та переробки птиці після пусконалагоджувальних робіт вийшов на проектну потужність 50 тисяч голів птиці за зміну, розповів заступник директора ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» Володимир Львов.

Завдяки його відкриттю  підприємство планує майже вдвічі збільшити виробничі потужності. До того ж удосконалено сам технологічний процес, адже тут змонтоване сучасне обладнання від провідного польського виробника, та розширено асортимент, зокрема,  видів фасованої охолодженої курятини стало більше. Із введенням в експлуатацію нового цеху з переробки птиці обсяги виробництва становитимуть більше 35 000 тонн готової продукції, що на 70% більше в порівнянні з 2014 роком. 

На сьогодні волинську курятину споживають в 11 областях України, а також за кордоном. Зокрема, продукцію вже постачають у Молдову, Киргизстан, Вірменію, готують першу партію на Узбекистан.

На підприємстві запроваджено систему менеджменту безпеки харчових продуктів, яка відповідає міжнародним нормам ISO 22000:2005 (для експорту в ЄС). Забійний комплекс пройшов сертифікацію «Халяль» (для експорту в мусульманські країни). 

Натомість на Нововолинському м’ясокомбінаті (ТзОВ «ВМП») триває реконструкція та модернізація ковбасного цеху з добудовою. У це інвестовано більше 61 мільйона гривень, у тому числі майже 26 мільйонів гривень на обладнання від провідних польської та німецької фірм. В результаті буде збільшено потужності підприємства, зокрема, якщо нині щодоби тут виготовляють 45-50 тонн продукції, то після реконструкції та модернізації планують виробляти 80 тонн.

На сьогодні ТзОВ «ВМП» - один із провідних виробників ковбасних та м'ясних виробів на українському ринку. Завод працює виключно із сировиною вітчизняного виробництва, має сучасне м'ясопереробне обладнання, що відповідає всім європейським стандартам.

Асортиментний ряд продукції становить більше 100 найменувань. Зараз загальна кількість торгівельних закладів по Україні, в яких представлена продукція підприємства, нараховує майже 5 тисяч. ТзОВ «ВМП» реалізує готову продукцію під торговими марками «Волиньпродукт», «Волинська» та «Українська свинина».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
совдеп. питання ти чого там забув.
Відповісти
Останні новини
Губернатор відвідав підприємства агропромгрупи. ФОТО
27 травень, 2015, 16:45