Луцькі депутати відмовились від інституту місцевого омбудсмена

Луцькі депутати відмовились від інституту місцевого омбудсмена
Європейська практика місцевого самоврядування не знайшла прихильності в Луцькій міськраді.

Під час пленарного засідання 74-ї сесії Луцькради депутат Петро Савчук виступив з проектом «Про звернення до Президента України Порошенка П.О., Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України з питань запровадження інституту місцевого омбудсмена».

«На сьогоднішній день існує проблема: лучани не завжди можуть вирішувати ті чи інші питання: працевлаштування, побутові проблеми, облаштування територій біля будинків», - сказав він.

За словами депутата, ті люди, які знаходяться, на адміністративних посадах можуть в певний момент вплинути на ту чи іншу ситуацію. А двірник чи прибиральниця знають про відповідні проблеми, але їм не відомо куди звернутись і як це зробити.

«Пропонуємо утворити відповідну вертикаль, яка б могла швидко вирішувати питання проблем простих лучан. Такі практики є в Європі, але нема поки в Україні. Хочемо на законодавчому рівні це розглянути і вирішити, як це можна було б виконати. Це має бути взаємодія з різними формами влади. Ми маємо почути всіх лучан і реагувати на їх проблеми», - додав обранець.

Загалом, функції місцевого омбудсмена – оперативно реагувати на повідомлення лучан про правопорушення, проблеми міста, скарги.

Депутати не прийняли відповідне рішення щодо цього проекту.

Довідка: Омбудсмен, рідко Омбудсман (від швед. ombudsman «представник») — посадова особа, на яку покладаються функції контролю за дотриманням законних прав та інтересів громадян в діяльності органів виконавчої влади і посадових осіб. Офіційні назви посади в різних країнах розрізняються. На сучасному етапі посада омбудсмена існує в понад 100 країнах світу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: омбудсмен
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це маячня і нісенітниця депутата Осіпова. Ще й Сафулька підговорив, і те старе потороччя послухало цього нахабу, пішло на поводу. Собака, як не має роботи, яйця лиже. Так і хрЕнов "омбудсмен" Осіпов.
Відповісти
Ці депутати і своїх рішень не готують і чужі засирають. Особливо смішно виглядає коли депутати на ходу намагаються "умнічати".
Проект Савчука нормальний, але не для цієї міської ради.
Відповісти
Останні новини
Луцькі депутати відмовились від інституту місцевого омбудсмена
27 травень, 2015, 16:11