У Луцьку підприємства можуть закрити через небезпечний газ

У Луцьку підприємства можуть закрити через небезпечний газ
До грудня ТОВ ТД «Луцьккондитер» та СГПП «Злата» зобов’язали позбутися аміаку з території своїх підприємств.

Про це йшлося 22 червня під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки у стінах Волинської ОДА.

Як розповів начальник УМНС України у Волинській області Володимир Грушовінчук, нині на території сільськогосподарського підприємства «Злата» зберігається більше двох тонн аміаку – критично небезпечна кількість. В минулому році на цьому об’єкті стався викид аміаку.

Однак директор СГПП «Злата» Тетяна Казибрід заперечила: зараз на підприємстві зберігається не дві, а одна тонна аміаку. За її словами, нині триває переобладнання: встановлюються холодильні камери, які не потребують використання аміаку. Однак поки замінено тільки 50% обладнання.

Грушовінчук розповів і про загрозливі 700 кілограмів аміаку, який зберігається на «Луцьккондитері». Втім, за словами представника «Луцьккондитера», нині тут є тільки 450 кілограмів небезпечного газу.

Оскільки така кількість аміаку є вкрай небезпечною, очільник волинських рятувальників розпорядися до кінця грудня вирішити цю проблему, а інакше – діяльність підприємств можуть і призупинити.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: безпека
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку підприємства можуть закрити через небезпечний газ
22 червень, 2012, 12:31