«Відчувалося, що ми грали для всієї України», - захисник «Дніпра» Артем Федецький

«Відчувалося, що ми грали для всієї України», - захисник «Дніпра» Артем Федецький
Захисник «Дніпра» Артем Федецький в інтерв'ю телеканалу «2+2» поділився емоціями від гри своєї команди у фіналі Ліги Європи проти «Севільї».

- Двоякі почуття. Все було близько, Ліга Чемпіонів і перемога в Лізі Європи. Але трохи не вистачило. Команда та тренерський штаб - молодці. Ми зробили велику роботу. Не пощастило. Звичайно, прикро програвати у фіналі, тим не менш, це досягнення для України і всього нашого народу.

- Чому сьогодні вийшла феєрія голів?

- Думаю, якби забили першими в другому таймі, то перемогу святкували б ми. Пощастило «Севільї», вона перемогла. Класний був фінал. Багато м'ячів і емоцій. Ми забили першими, потім програвали, проявили характер і зрівняли рахунок. Ну а другий тайм - це гра до гола. І ми, і вони грали обережно, але іспанцям пощастило більше.

- Підтримка трибун і всієї України відчувалася?

- Приємно, що кричали спочатку «Дніпро», а потім «Україна». Відчувалося, що ми грали для всієї України, вся країна, що не важливо звідки ти - із Запоріжжя, Києва чи ще звідкись, вболівала за «Дніпро». Ми мріяли привезти трофей Ліги Європи в Україні, але не вийшло. Звичайно, прикро, але якби нам сказали на груповому етапі, що ми будемо грати у фіналі, ми б раділи. Але це спорт. Хтось виграє, хтось програє.

- Багато хто не стримував сліз. Ви заспокоювали партнерів?

- Мені самому було важко заспокоїтися. Я розумів, що, можливо, це єдиний шанс у кар'єрі. Звичайно, оскільки я максималіст, ми будемо робити і в наступному році кроки до цього. Я мріяв Кубок України виграти, а тут європейський Кубок... Такий шанс... Після фінального свистка якось не вірилося. Така казка, яка почалася ще з «Сент-Етьєна», закінчилася. Така доля.

- Що сталося з Матеусом?

- «Севілья» кидала аут, Матеус зіткнувся з суперником, а потім почав падати. Я його підтримав, у нього язик почав западати. Потім підбігли лікарі, Матеус отямився і сказав, що все в порядку. Момент до цього був на брівці, можливо, струс мозку. Його швидка забрала, дай Бог, щоб з ним було все добре. Матеус - мужик, все буде нормально.

Як ми повідомляли раніше, бразильського легіонера "Дніпра" Матеуса виписали з лікарні, куди його відвезли прямо з футбольного поля Варшави.

Нагадаємо, вчора, 27 травня, у Варшаві закінчився фінальний матч Ліги Європи-2015, де зустрілися «Дніпро» та «Севілья». Дніпропетровська команда зіграла достойно, проте зазнала поразки від іспанців - 2:3.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Нічний обстріл в зоні АТО
28 травень, 2015, 10:42
«Відчувалося, що ми грали для всієї України», - захисник «Дніпра» Артем Федецький
28 травень, 2015, 10:29