Нові правила перевезення пасажирів від «Укрзалізниці»

 Нові правила перевезення пасажирів від «Укрзалізниці»
З 29 травня "Укрзалізниця" перевозитиме пасажирів, пошту та вантаж за новими правилами. Пасажирам дозволять перевозити домашніх собак та котів, а для перевезення дітей більше не потрібен оригінал свідоцтва про народження.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на сайт "Укрзалізниці".

Відтепер для перевезення дітей віком до 16 років достатньо буде пред'явити нотаріально завірені копії свідоцтва про народження чи інші документи, що засвідчують вік дитини.

Крім того, дозволяється перевозити домашніх улюбленців (дрібних собак, котів та ін.) у плацкартних вагонах нічних поїздів.

Для студентів, як і раніше, збережено пільговий проїзд у соціальних вагонах: вони сплачуватимуть половину вартості проїзду в загальних, плацкартних вагонах другого та третього класу всіх категорій поїздів приміського та міжміського сполучення, а також в усіх вагонах регіональних поїздів.

Торкнулися зміни і групового перевезення. Так, за необхідності дозволяється один раз здійснити заміну в списку, але не пізніше, ніж за одну добу до відправлення поїзда. Для цього керівник групи має написати заяву в пункті оформлення проїзних документів.

Також в "Укрзалізниці" повідомили про розширення переліку документів, які необхідно показувати при посадці: військовим відтепер достатньо пред'явити військовий квиток, а людині, яка їде додому після відбування покарання, необхідно показати довідку з місця позбавлення волі.

Оформити ж пільговий чи безкоштовний проїзний документ в обмін на талони, в разі відсутності прямого поїзда до станції призначення, можна лише з однією пересадкою. Раніше ж, нагадують залізничники, кількість пересадок не враховувалась.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.