Волинські бібліотеки працюватимуть в онлайн-режимі

Волинські бібліотеки працюватимуть в онлайн-режимі
Нещодавно ВОГО «Фундація розвитку громад» спільно із Волинською науковою бібліотекою імені Олени Пчілки представили громадськості інноваційну платформу, що була створена в рамках проекту «Бібліоміст».

Ця платформа створена з метою полегшити роботу бібліотек Волинської області та автоматизувати усі їх робочі процеси. Крім того, буде збільшено спектр послуг, які вони надають, тож тепер люди приходитимуть до бібліотеки не лише за новою книгою…

Сайт дозволяє:

- Створити повнофункціональний довідник бібліотек, де будуть вказані адреса, телефони, електронна пошта, сайт, а також інформація про дирекцію.

- Вести зворотній зв'язок. Будь-який користувач мережі Інтернет може надіслати запитання спеціалістам тієї чи іншої бібліотеки й отримати від них вичерпну відповідь.

- Зробити можливою он-лайн реєстрацію в бібліотеках. Користувач може заповнити он-лайн формуляр для запису у ту чи іншу бібліотеку чим полегшить й пришвидшить роботу працівників.

- Систематизувати графік заходів. У бібліотеках постійно проходять різноманітні зустрічі, семінари та тренінги. Електронний календар запланованих заходів дозволяє моніторити тему, місце та час події.

- На сайті представлена корисна інформація з надання адміністративних послуг.

Тож тепер кожен зможе знайти необхідні ресурси та поради з пошуку роботи та житла чи запису дитини до дитячого садочка. Перелік адміністративних послуг доповнюється.

Директор Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки Людмила Стасюк зауважує, що на момент старту програми «Бібліоміст» бібліотеки області не мали достатньої матеріальної бази. Однак в рамках програми чимало проблем було вирішено.

Зараз проводиться навчання волинських бібліотекарів з метою підвищення їх рівня комп’ютерної грамотності, а також донесення системи роботи з платформою. Їм завжди готові надати технічну підтримку й відповісти на усі запитання. Крім того, при створенні порталу постійно враховувалися їхні потреби та побажання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай створять онлайн реєстр книг. Було б дуже зручно.
Відповісти
Останні новини
Волинські бібліотеки працюватимуть в онлайн-режимі
28 травень, 2015, 17:46