Талановиті школярі Луцька поїдуть у Буковель. ФОТО

Талановиті школярі Луцька поїдуть у Буковель. ФОТО
Луцькі школярі днями поїдуть на гірський курорт Буковель. Такі оздоровчі поїздки організовує Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» у рамках програми «Здоров’я лучан - запорука майбутнього».

Про це пише Інформаційне агентство Волинські Новини

Цьогоріч набратися сили та насолодитися карпатською природою отримали можливість 750 обдарованих дітей з різних шкіл Луцька та 350 дітей з сімей учасників АТО.

За три роки існування такого проекту Фонд запропонував для лучан 5 100 путівок. 3100 надали для школярів, а 2000 - для працівників освіти, культури, медицини та інших категорій лучан.

Цими днями для батьків, діти яких отримали путівки в Буковельське літо, провели лекцію –інструктаж. Представники Фонду та медичні працівники розповіли про технічні моменти, а голова правління Фонду, Олександр Товстенюк додав, що конкурс існує вже декілька років та не призупинятиме свого існування і в майбутньому.

«Від імені Ігоря Петровича Палиці хочу подякувати батькам, за те, що ви виховуєте своїх дітей, допомагаєте їм та мотивуєте до навчання. Приємно, що проект зацікавив вас та дуже добре, що є школярі, які вже третій рік поспіль їдуть на відпочинок. Засновник Фонду «Новий Луцьк» завжди підтримував талановитиу молодь, аби у них був стимул та мотивація до подальшого розвитку і не зникало бажання вчитись. Проект діятиме і надалі, та відбуватиметься, як і усі конкурси Фонду, прозоро. Якщо дитина сумлінно навчається, вона матиме можливість кожного року їздити на таке оздоровлення. Найголовнішими пріоритетами у роботі Фонду є забезпечення рівних можливостей серед конкурсантів та справедливий відбір переможців, тому, брати участь у конкурсах Фонду мають можливість усі охочі, достатньо тільки добре вчитись та мати відповідні перемоги», - прокоментував Олександр Товстенюк.

Дітям Олександр побажав гарних вражень, нових знайомств та позитивних емоцій. Варто зауважити, що днями найкращі випускники Луцька від Фонду Ігоря Палиці отримали премії за перемоги у конкурсах-захистах, олімпіадах, турніріах у 2014-2015 роках.

Своєю чергою, Ірина Катюха, учениця ЗОШ№5, зазначила, що такі поїздки мотивують її до навчання. Дівчинка відвідає табір у Буковелі вже втретє.

«Їду в Буковель уже втретє. Там дуже чисте повітря, гарна природа. Відпочинок у Буковелі дає мені багато нових вражень та ідей. З усіма, з ким познайомилась у попередні роки, підтримую зв’язок, ми спілкуємось та ділимось враженнями», - зазначила дев’ятикласниця.

Серед присутніх на зустрічі були родини тих чоловіків, які перебувають у зоні АТО.

Обдарований 13-річний Богдан Янчук вміє дуже гарно малювати. Хоча його мама Оля каже, мовляв, самотужки виховати обдаровану дитину важко. Раніше відправляла сина на самостійний відпочинок, але допомогою спонсорів не користувалась ніколи. Тому, на її думку, такий подарунок, як відпочинок в Буковелі, - це величезна допомога для сімей, які опинилися в доволі складних обставинах.

«Та й бачу, що діти залюбки хочуть туди їхати. Всі намагаються займати призові місця у змаганнях, щось роблять для цього», - зазначила жінка.

Тато 11-річного Руслана Савоніка пішов добровольцем у зону АТО. Як розповіла його мама, Алла, хлопчик дуже полюбляє спорт, займається рукопашним боєм, й навіть зайняв призове перше місце на Чемпіонаті Європи. Має багато медалей та нагород. Руслан із задоволенням готується до поїздки, адже там буде довгоочікувана можливість поєднати улюблений спорт та якісний відпочинок, а також випробувати власні сили у змаганнях.

Окрім, власне, путівки, дітям з сімей учасників АТО Ігор Палиця профінансував і дорогу, як до табору так і додому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
я вас умоляю 50 % по кумовству поідуть
Відповісти
Знову Палиця піариться. Добре, що хоч із користю для дітей.
А для звичайних підлітків цьогоріч табори будуть недоступними, оскільки не виділено жодної копійки від чиновників для компенсації оплати їхнього відпочинку через профспілки. Наповнюють бюджет за рахунок пересічного українця.
Чому я вчергове дивуюсь?
Відповісти
Палиця молодець, але потрібно більше уваги приділяти визначенню тих хто їде. За 50 баксів реально пропихнути свою дитину в той список (правда якщо дитина не повний дурень)
Відповісти
Останні новини
Талановиті школярі Луцька поїдуть у Буковель. ФОТО
28 травень, 2015, 18:51