Нові податки для українських автомобілістів

Нові податки для українських автомобілістів
Нові податки для автомобілістів можуть з'явитися в Україні через пошуки урядом джерел фінансування на будівництво доріг. Про це повідомляють Факти.

Які нові платежі можуть з'явитися?

1. Податок для вантажівок
У коментарі CarDiagram у профільному відомстві розповіли, що можливо в майбутньому в Україні будуть збирати окрему плату за користування дорогами з великовантажного транспорту. Логіка цієї ініціативи наступна: фури більше розбивають дороги, ніж інші автомобілі. Значить, і повинні платити більше.Хоча, напевно, потрібно нагадати, що дорожній збір в нашій країні включений у вартість палива. Отже, чим більше автомобіль витрачає палива, тим більше він платить за користування дорогами. А значить, фури і без того вже платять більше за інших, так як витрата палива у них куди більше, ніж у легковиків.

2. Податок на паливо.
Друга ініціатива – підвищення податку на паливо. У Міністерстві інфраструктури вважають, що податки на паливо в Україні низькі. За підрахунками відомства, у структурі ціни на літр бензину частка податків у нашій країні становить 15%, тоді як у країнах ЄС вона досягає 50%. Але і тут з міністерством можна посперечатися. За даними "Консалтингової групи "А-95", податки у вартості палива в Україні сягають 10 грн на кожному літрі. А це далеко не 15% від вартості.

3. Платні дороги.
Третя ініціатива – платні дороги. У Мінінфраструктури обіцяють не робити існуючі дороги платними. Траси, за користування якими збираються брати гроші, будуть будуватися паралельно з існуючими. Наприклад, першу дорогу, яку планують зробити платною, побудують між Львовом і Краковцем. Її протяжність – близько 85 км. Існуюча ж дорога між цими населеними пунктами залишиться безкоштовною. У подальшому в Україні може з'явитися платна дорога Львів – Рівне та кільцева навколо Києва.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що вже нема де красти. Люди і так платять де хоч одна нормальна дорога.
Відповісти
на фоні цього всього податок на повітря та опади вже не здається чимось комічним та нереальним. На жаль...(
Відповісти
Згідний !
Відповісти
задовбали хай спочатку ті дороги зроблять як в євросоюзі тоді хай думають за платні чи може вони хочуть зробити платну дорогу на львів через радехів
Відповісти
А зарплату як в країнах ЄС ніхто не думає зробити?!
Відповісти
Фігня це все...проблема що ми переплачуємо за бензин
Відповісти
Останні новини
Нові податки для українських автомобілістів
29 травень, 2015, 08:40