Волиняни отримають рішення про нараховані суми податку на нерухоме майно

Волиняни отримають рішення про нараховані суми податку на нерухоме майно
До 20 червня фахівці підрозділів доходів і зборів з фізичних осіб територіальних органів ДФС у Волинській області здійснять усі необхідні розрахунки сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки для фізичних осіб.

А до 1 липня громадяни - власники нерухомості, з якої сплачуватиметься податок, отримають повідомлення – рішення про нараховану суму податку, - інформує ГУ ДФС у Волинській області.

Отож, власники житлової нерухомості ще мають кілька тижнів для того, щоб звірити наявну в органах ДФС інформацію про права власності та площу майна з тим, щоб уникнути некоректного нарахування податку на нерухоме майно.

«Ми очікуємо від волинян сумлінного виконання свого обов’язку зі сплати цього податку. Маємо підстави для такого прогнозу, оскільки чимало наших земляків активно цікавилися в ОДПІ питаннями нарахування та сплати цього нового для українців податку. Водночас, до місцевих бюджетів Волині від громадян вже надійшло 20 тисяч податку на нерухоме майно», - зазначає начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

Такій відповідальній позиції платників податків передувала масштабна інформаційна робота, - запевняють в ГУ ДФС Волині.

«Зокрема, ми роз’яснювали в ефірі телебачення і на сторінках місцевих газет та Інтернет-видань особливості нарахування та сплати цього податку, ініціювали звірку даних про об’єкти житлової нерухомості, що підлягає оподаткуванню, вдосконалювали наявні інформаційні ресурси. Сподіваємося, що, отримавши повідомлення-рішення, волиняни виконають свій конституційний обов’язок і протягом двох наступних місяців сплатять до місцевих бюджетів нараховані їм суми», - запевнив Віталій Чуй.

Нагадаємо, що фізичні особи в 2015 році будуть сплачувати податок на нерухомість за 2014 року за ставками, які діяли в 2014 році.

Протягом 60 календарних днів з дня отримання повідомлення - рішення від органу ДФС власники нерухомості зобов’язані перерахувати суму податку на вказані у повідомленні реквізити.Сплачувати податок на нерухоме майно зобов’язані не всі фізичні особи, а лише ті, котрі володіють квартирою/ квартирами загальною площею більше 120 і будинком/будинками, загальна площа якого перевищує 250 квадратних метрів, різними видами нерухомості загальна площа, яких сумарно перевищує 370 квадратних метрів.

За загальну площу житлової нерухомості, що перевищує 60 кв.м для квартир і будинків більше 120 кв.м., податок на нерухоме майно волиняни сплачуватимуть вже у 2016 році.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ну хай прийдуть з податком! ті с..ки мені хоч машину піску даром дали ото покращало злодії!
Відповісти
Спросите об этом еврея, что у нас Президентом слывет - он с этим вопросом ложится, он с этим вопросом встает!..
Відповісти
Як прийдуть так і підуть .....незнають як народ обідрати до останьоі нитки у 2016 році.......
Відповісти
Останні новини
Волиняни отримають рішення про нараховані суми податку на нерухоме майно
29 травень, 2015, 09:41