На Волині спостерігається тенденція до зменшення числа курців серед школярів

На Волині спостерігається тенденція до зменшення числа курців серед школярів
31 травня у всьому світі проходять акції по боротьбі з курінням - день без тютюну, тобто день, вільний від тютюнового диму.

Саме тому в області згідно наказу №149-од від 19.05.2015 року управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації проводиться медико-соціальна акція «Дні здорового серця на Волині. Скажи «Ні!» тютюнопалінню», інформує Волинський обласний центр здоров'я.

З метою підвищення ефективності санітарно-освітньої та профілактичної роботи серед населення області щодо попередження серцево-судинних захворювань, пропаганди здорового способу життя та в рамках регіональної програми «Волинькард» працівниками Волинського обласного центру здоров’я та працівниками лікувально-профілактичних закладів області організовано тимчасові пункти вимірювання артеріального тиску населенню в громадських місцях у період 25-29 травня 2015 року.

Долучились до акції і студенти Луцького базового медичного коледжу, які розповсюджували листівки про шкідливість тютюнопаління.

Лікарі первинної ланки (дільничні терапевти, педіатри, лікарі загальної практики - сімейної медицини) читали лекції, проводили бесіди про шкідливість тютюнопаління.

Працівниками обласного центру здоров’я проведено анкетування учнів шкіл щодо шкідливості тютюнокуріння. Результати анкетування свідчать про те, що 90% респондентів мають намір пропагувати здоровий спосіб життя серед знайомих, в тому числі активно боротись з поширенням тютюнопаління. Приємним є й той факт, що більшість з опитуваних не курять. Порівнюючи дані анкетування з минулорічним, спостерігається тенденція до зменшення числа курців та збільшення кількості учнів, які негативно ставляться до куріння.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: куріння
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині спостерігається тенденція до зменшення числа курців серед школярів
29 травень, 2015, 13:01