На Луганщині для порятунку бійців АТО створюють резервний медсклад. ФОТО

На Луганщині для порятунку бійців АТО  створюють резервний медсклад. ФОТО
У районі прифронтових міст Щастя, Станиця Луганська, Старобільськ і Новоайдар Луганської області планується створити резервний медичний склад з усім необхідним інструментарієм і обладнанням, що допоможе рятувати поранених військових.

Про це написала в Facebook на сторінці соціального проекту "Повернись живим" волонтер Оксана Окопова.

За її словами, волонтери недавно створили третій за рахунком медсклад в Сєвєродонецьку. "Люди ура! Ми закінчили третій резервний медичний склад в Сєвєродонецьку (так ми його назвали). Все привезли, все поставили на баланс, і інструменти, і устаткування, і АВФ. Всі лікарі, особливо травматологи щасливі, а ми спокійні. Ми тепер маємо чим лікувати наших хлопців ­військових. У разі активізації супротивника у нас тепер є резерв часу і коштів, щоб
рятувати життя і здоров'я нашим воїнам ", - йдеться в повідомленні.

"У нас абсолютно аналогічна ситуація під самим кордоном в районі Щастя і Станиці Луганській (і чому ми не здивовані). Їздили туди на розвідку минулої п'ятниці, це власне лікарні районного значення в Старобільську і Новоайдарі, де надається допомога нашим бійцям. Ми об'єднали їх в один проект, який назвали 4 резервний склад (останній сподіваємося) ", - пише волонтер.

За словами Окопової, резерв інструментарій, обладнання та АВФ треба закупити і доставити в ці лікарні, "щоб мати можливість рятувати життя військовим на даній ділянці фронту, діяти на випередження, а не за фактом (бо по факту, як правило, пізно, і кінець трагічний). Зберегти можливість використання медиками "золотих години" для оперативного лікування ".

"Просимо всіх небайдужих українців, патріотів, про допомогу в закупівлі всього необхідного в ці лікарні. Сума, яку необхідно зібрати для даного проекту ­ 620 тис. грн", - йдеться в повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: АТО, лікарня
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Луганщині для порятунку бійців АТО створюють резервний медсклад. ФОТО
29 травень, 2015, 15:24