Курятина Агропромгрупи «Пан Курчак» отримала сертифікат «Халяль». ДОКУМЕНТ*

Курятина Агропромгрупи «Пан Курчак» отримала сертифікат «Халяль». ДОКУМЕНТ*
ТзОВ "Птахокомплекс "Губин", яке входить в АПГ "Пан Курчак" і є на сьогодні його найбільшим підрозділом, отримало сертифікат "Халяль".

Відтак, зі своєю продукцією виходить на ринки Середньої Азії та Близького Сходу. Адже цей сертифікат дозволяє експортувати високоякісну волинську курятину в ісламські країни, бо «халяль» (від арабского al­halal – дозволене) – це марка, яка підтверджує відповідність виробництва продукції мусульманським традиціям.

Експерти Центру досліджень та сертифікації халяль «Альраід» ще до відкриття (у лютому) побували на новозбудованому комплексі забою і переробки птиці ТзОВ «Птахокомплекс «Губин», що у Нововолинську, аби узгодити увесь технологічний процес із вимогами Шаріату.

Тож відтепер на новому забійному комплексі постійно працюватиме представник Центру досліджень та сертифікації халяль «Альраід». Він стежитиме, щоб були дотримані мусульманські традиції при забої птиці, а в готову продукцію не потрапляли заборонені компоненти. Це теж є обов’язковою умовою одержання Сертифікату Халяль.

Тим часом на сьогодні нововідкритий комплекс забою та переробки птиці після пусконалагоджувальних робіт вийшов на проекту потужність 50 тисяч голів птиці за зміну, розповів заступник директора ТзОВ «Птахокомплекс «Губин» Володимир Львов. Завдяки його відкриттю підприємство планує майже вдвічі збільшити виробничі потужності. До того ж удосконалено сам технологічний процес, адже тут змонтоване сучасне обладнання від провідного польського виробника, та розширено асортимент, зокрема, видів фасованої охолодженої курятини стало більше. Із введенням в експлуатацію нового цеху з переробки птиці обсяги виробництва становитимуть більше 35 000 тонн готової продукції, що на 70% більше в порівнянні з 2014 роком.

На сьогодні волинську курятину споживають в 11 областях України, а також за кордоном. Зокрема, продукцію вже постачають у Молдову, Киргизстан, Вірменію, готують першу партію на Узбекистан.





Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Думаю, чого то вона подорожчала?
Відповісти
Де переклад документу з арабської мови? Слабо знайти перекладача в Луцьку?
Відповісти
Слабо читати арабською?)))
Відповісти
Останні новини
Курятина Агропромгрупи «Пан Курчак» отримала сертифікат «Халяль». ДОКУМЕНТ*
29 травень, 2015, 17:40