Чому українці відмовляються від субсидій?

Чому українці відмовляються від субсидій?
Українці не поспішають оформляти субсидії, хоча для її призначення достатньо подати заяву та декларацію про доходи. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіли під час опитування "Чи оформили ви субсидію?".

"У мене чимало знайомих подавати заяву на субсидію цього року не будуть, - каже киянин Анатолій Пашковський. – У кожного свої причини. Ми відмовилися від субсидії, на яку подавали торік, бо у лютому купили нову квартиру. Хоч і оформляли по оціночній вартості, але і вона утричі перевищує допустимі при субсидії 50 чи 58 тисяч гривень на покупки. Стару однокімнатку здаємо квартирантам. Якщо прийдуть перевіряти, то вштрафують. Нова квартира на дружині. Зможемо оформити субсидію на неї через рік".

Анастасія Бойченко не може отримати субсидії через родичів, які приписані у її квартирі. "Мені субсидія не світить, бо в доньки і зятя високі зарплати. Живуть і працюють у Києві. Нема більше, де їх приписати", - пояснює Анастасія Іванівна.

Українці також відмовляються від субсидій через торгівлю на ринку

"Ми можемо оформити субсидію, але не будемо цього робити, бо торгуємо на ринку, - говорить Ірина Сергеєва, пенсіонер із Київщина. - Мені субсидія має бути, бо тільки чоловік працює, а у мене пенсія маленька. Але дочка наказала не оформляти. Маємо 4 корови, вожу молоко на ринок продавати. А ще торгую городиною, м'ясом і яйцями. А це додатковий дохід. Якщо приховаю, а інформацію перевірять, то ще штраф буду платити. Сусідів маю заздрісних. Здадуть мене в першу чергу".

Чи дійсно зареєстровані у квартирі родичі можуть перешкодити отриманню субсидії, якщо мають високі зарплати чи здійснили купівлю нерухомості та земельної ділянки? Про це запитаємо у юриста Миколи Гаврилюка.

"Субсидiя не призначатиметься, якщо будь-хто iз зареєстрованих у квартирі чи будинку протягом року перед зверненням за призначенням субсидiї купив авто, нерухомість чи земельну ділянку на суму, що перевищує 50-кратну величину прожиткового мiнiмуму, тобто 58 тисяч гривень", - пояснює Гаврилюк.

"Якщо бабуся оформила субсидію, але приховала інформацію про те, що вона продає молоко чи м'ясо і має додаткові джерела для існування, які не вписала у декларацію про доходи, її можуть позбавити субсидії. Якщо соціальний інспектор під час перевірки виявить, що хтось із зареєстрованих у квартирі здає власну нерухомість в оренду чи приховує торгівлю на ринку, за це можуть заставити відшкодувати державі виплачену субсидію у подвійному розмірі", - каже юрист.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: субсидії
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Блін, субсидія для бідних, а не для тих, хто може дозволити собі купити квартиру чи авто.
Відповісти
Оце прикол люди квартири і машини купують і ще субсидій хочуть!!!!!!!!!!!!!!!! Непотріб, аби тільки увірвати чи намахати,....................
Відповісти
В нас як завжди, все через ж..пу робиться... Розтрубили про субсидії, а для того щоб її оформити потрібно мати юридичну освіту (напевне бабульки таку й мають).
Відповісти
Останні новини
Чому українці відмовляються від субсидій?
01 червень, 2015, 17:55