Зустріч патріарха Філарета у Луцьку. ФОТО

Зустріч патріарха Філарета у Луцьку. ФОТО
На свято Трійці до обласного центру Волині прибув Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату зустрічали і віряни, і представники місцевої влади та політикуму. Про це повідомляє Волинський інформаційний портал.

Біля кафедрального собору Святої трійці у Луцьку надвечір вчора 31 травня зібралися волиняни різного віку та статусу. На Театральному майдані, перед входом до храму, предстоятеля УПЦ КП у супроводі митрополита Луцького і Волинського Михаїла зустрічали політики та віряни.


Потому до архієрея з вітальним словом звернулися наймолодші віряни. Вони також вручили Патріарху хліб-сіль. Той, своєю чергою, благословив діток.

У соборі Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся до вірян із невеличкою промовою. Найперше він подякував Богу за те, що зміг цьогоріч прибути до Луцька, аби помолитися за прощення наших гріхів та те, щоб Господь дарував нам перемогу над агресором та підтримав у боротьбі за нашу Українську церкву.

«Правда - на нашому боці, а Бог там, де правда. І він допоможе нам, а ворогів наших хай приведе до покаяння, тому що вони наші брати, а вбивають, як Каїн Авеля. Хай Господь напоумить їх, щоб вони покаялися і припинили цю ворожнечу між нашими народами», - побажав він.

Потому очільник УПЦ КП вже з балкону приміщення єпархії вкотре благословив присутніх.

Власне ж урочисте Богослужіння, яке очолить Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет із нагоди храмового свята в Луцьку, розпочнеться сьогодні, 1 червня, о 09:00 в соборі. Тож усі охочі зможуть розділити радість спільної молитви з Предстоятелем. До речі, відправу транслюватиме в прямому ефірі Волинська обласна державна телерадіокомпанія.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
....як віхтя віник...
Відповісти
В пеклі горітимеш, московське потороччя.Навіть смоли для тебе шкода...
Відповісти
Проти Кирила - будь хто найкращий
Відповісти
Расстрига Мишка Денисенко надевши патриарший куколь
Відповісти
Денисенко Володимир, а не Мішка.Коли пишеш, то ще й знати повинен.Неук!
Відповісти
А люди де. Бачу на фото чоловік 100 може 200 не більше.
Відповісти
треба було подивитися скільки тисяч сьогодні на службі було! Це ядом і слиною стікають Каінові нащадки, які зреклися свого патіарха і нині вилизують зади московським попам!
Відповісти
Самооб"явлений i бiльше нiчого не добавиш
Відповісти
Полішуки в переважній більшості московські холуї.
Відповісти
Стільки яду в прихожан КП, що і відписуватись нехочеться.Що з ними може бути спільного?
Відповісти