Вантажівкам дозволено пересуватися лише в нічний час

Вантажівкам дозволено пересуватися лише в нічний час
Украватодор заборонив вантажівкам пересуватися вдень через деформацію доріг.

Укравтодор ввів обмеження на пересування великовантажного транспорту на більшості автомобільних доріг загального користування в Україні з 1 червня. Про це повідомляє прес-служба Укравтодору.

Так, рух транспортних засобів загальною масою понад 24 тонн або навантаженням на одну вісь більше 7 тонн на певних дорогах з 10:00 до 22:00 буде заборонений.

Дорожники пояснюють: за високих температур повітря дорожнє покриття нагрівається до критичних температурних показників, а саме понад 42ºС, внаслідок чого конструкція дорожнього одягу під впливом динамічного навантаження може різко втратити несучу здатність.

«Рухаючись дорогою, покриття якої схильне до деформацій, великоваговий транспорт загальною масою понад 24 тонн з навантаженням більше ніж 7 тонн на вісь лишає на ньому свій слід – глибокі колії, через які утворюються тріщини, а згодом неймовірних розмірів вибоїни», – роз’яснює суть заборони начальник Управління експлуатаційного утримання доріг і безпеки руху Укравтодору Олег Федоренко.

"За попередніми розрахунками, сума збитків дорожнього господарства через недбалу експлуатацію доріг компаніями-перевізниками щорічно досягає 2 млрд грн", - йдеться в повідомленні.

Вантажівкам буде дозволено рух тільки вночі, а вдень вони перебуватимуть на спеціальних стоянках та майданчиках відпочинку, в тому числі поблизу об'єктів сервісу.

Рішення про введення сезонного обмеження вже прийнято в Житомирській, Київській, Миколаївській, Черкаській та Чернігівській областях. Відповідні дорожні знаки і панно для інформування водіїв у цих регіонах уже встановлені.

Нагадаємо, Україну чекає аномально спекотне літо. Температура повітря в липні і серпні очікується вище норми.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вантажівкам дозволено пересуватися лише в нічний час
02 червень, 2015, 09:14