Дітлахи завітали на гостину до чотирилапих помічників міліціонерів. ФОТО. ВІДЕО

Дітлахи завітали на гостину  до чотирилапих помічників міліціонерів. ФОТО. ВІДЕО
З нагоди Дня захисту дітей вчора 1 червня, школярів Луцької гімназії №21 зустріли в кінологічному центрі УМВС України у Волинській області. Щоби діти якнайкраще побачили можливості чотирилапих помічників міліціонерів, їм підготували цікаву та насичену програму, повідомляє прес-служба УМВС України у Волинській області.

Знайомство розпочалося із виступу найкращих чотирилапих фахівців «нюхової справи». Під захоплені вигуки та гучні оплески школярів вівчарка Хайма швидко та легко долала смугу перешкод, знаходила власника загубленої речі і… затримувала «злочинців».


Спанієлі Айдар та Пуля - справжні спеціалісти у пошуку зброї та вибухових речовин. Тож школярі влаштували чотирилапим екзамен на професіоналізм: Айдар впорався за лічені хвилини, підтвердивши найвищий кваліфікаційний рівень, і отримав схвальні відгуки «екзаменаційної комісії».

Найбільше емоцій діти отримали, коли кінологи дозволили їм побавитися зі своїми підопічними.

Про мету заходу розповів старший інспектор з пошуку вибухових речовин та зброї кінологічного центру УМВС України у Волинській області Олег Трофімчук: "З нагоди Дня захисту дітей ми запросили у гості школярів, щоби познайомити їх із специфікою роботи нашої служби. Тож для маленьких гостей сьогодні наші найкращі підопічні демонстрували свої уміння й навички. Наші вихованці – одні із найкращих, адже брали участь у багатьох миротворчих місіях і були відзначені багатьма нагородами, а нині пильно несуть службу у зоні АТО."

Емоції переповнювали першокласників, вони із захопленням приміряли спорядження правоохоронців та захисні костюми, цікавилися у міліціонерів тонкощами дресирування собак.

За словами класного керівника Оксани Заячук, діти дізналися багато цікавого про роботу кінологічної служби:"Правоохоронець в уявленні першокласників - працівник Державтоінспекції. А сьогодні вони відкрили для себе нову сторону цієї професії – міліціонера-кінолога. Поспілкувавшись, діти дізналися, що міліціонери разом із чотирилапими друзями несуть службу на Сході країни, захищаючи нас від ворога, і зрозуміли, наскільки ця професія важлива у нашому житті. Тож вірю, що багато хто з вихованців обере в майбутньому шлях захисника Закону, а екскурсію - запам’ятають на все життя."

Насамкінець діти вручили чотирилапим друзям свої подарунки: корм для відновлення сил після тривалих навчань і спортивні м’ячики для тренування.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: собаки, діти
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Дітлахи завітали на гостину до чотирилапих помічників міліціонерів. ФОТО. ВІДЕО
02 червень, 2015, 04:00