В селі Озерце відбувся сімейний фестиваль «Острів дитинства». ФОТО

В селі Озерце відбувся сімейний фестиваль «Острів дитинства». ФОТО
У Міжнародний день захисту дітей в селі Озерце Ківерцівського району відбувся сімейний фестиваль добра «Острів дитинства».

Про це повідомили у прес-службі Луцької міської ради.

Міський голова Микола Романюк щиро привітав учасників дійства, акцентуючи на тому, що дітей не треба захищати, їх треба любити, про них треба піклуватися, дбати щодень. Він зауважив, що цей фестиваль стане початком хорошої традиції проводити змістовно час разом у родинному колі. Микола Романюк висловив слова вдячності тим, хто захищає незалежність і цілісність держави на сході України.

“Саме завдяки їм ми маємо можливість сьогодні відпочивати під мирним небом”, ­- сказав він. Також подякував організаторам фестивалю, які створили гарний настрій, атмосферу тепла, позитиву, радості, гарного настрою. Власнику готельно-ресторанного комплексу «Острів» Миколі Барабашу, який гостинно прийняв учасників фестивалю, вручив картину, створену вихованцями Луцької дитячої художньої школи. Полотно написали вісім юних художників під керівництвом викладача Віри Конської.

Директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан зауважила, що фестиваль є прикладом того, як можна цікаво організувати відпочинок великої кількості дітей. Також це нагода підтримати демобілізованих учасників АТО та їхні сім’ї.

Сюрпризи розпочалися вже перед в’їздом на територію фестивалю «Острова дитинства». Діти мали можливість доїхати у центр «Острова дитинства» на ретро-авто. Цей чудо-джип, прикрашений кульками, вже створював радісний настрій для малечі. А вже на території фесту веселі клоуни та мультиплікаційні герої бавилися та фотографувалися з малечею та їхніми батьками. ТМ «Лімо» безкоштовно пригощало дітей морозивом. Також на дітлахів чекали солодощі та напої від компанії «Кока-Кола».

Уся територія «Острова дитинства» була поділена на певні зони – локації. Частина з таких локацій були острівками творчості на будь-який смак. Саме там проходили різноманітні майстер-класи, у яких залюбки брали участь дівчатка та хлопчики.

Дітки своїми руками творили шедеврики у техніці декупаж, виготовляли різні цікавинки з соломи, малювали картини пальчиковими фарбами (до речі, цю техніку психологи радять використовувати у грі навіть з однорічними малюками), фантазували над 3D-розмальовками, створювили власноруч магнітики, плели магічну для української культури ляльку-мотанку, дізнавалися багато нового зі світу сучасних технологій під час майстер-класу від Комп’ютерної академії «ШАГ».

Для старшеньких були майстер-класи з графіті. І не просто на фанері та дошці ДВП, а ще й на старому автомобілі у стилі хай-тек! Діти з великим захопленням брали до рук балончик з фарбою і долучалися до спільної роботи.

Багатолюдно було й у локації Художнього пленеру для дітей. Учні Луцької художньої школи провели майстер-класи із живопису для дітей і для дорослих. До слова, вихованці Луцької художньої школи також працювали над тематичними картинами під назвою «Намалюємо мирне завтра». Виставка цих робіт вже зовсім скоро буде доступна для перегляду в одній з луцьких мистецьких галерей.

А фішкою творчої локації була величезна картина «Острів дитинства», до створення якої долучалися усі охочі.

На території готельно-ресторанного комплексу «Острів» розташований також приватний зоопарк, де учасники фестивалю могли побачити близького 30 видів тварин. Для чоловіків було організовано турнір з риболовлі. Пізнавальними були навчальний інтерактив від загону спеціального призначення волинського відділення Міністерства надзвичайних ситуацій та вишкільна програма від Козацького Стрілецького Братства.

А для гурманів у локації смачненького була нагода почастуватися шашликами та іншими смаколиками справжньої польової кухні.

Упродовж усього дня на «Острові дитинства» лунала музика, відбувалася концертно-театральна розважальна програма за участі вокальних, хореографічних та театральних колективів. Яскраві представники цієї локації – творча студія Наталії Журавльової «ТворчаSTUDIO N.Zh.», балетна студія «Жизель», учасниця «Голос діти» Аліна Веселовська, кавер-бенд «CAnaBIS», дитячі колективи «Первоцвіт», «Вертуни», «Лілея», «Феєрія», творча студія «Джой» та багато-багато інших.

Малеча охоче брала участь у дитячій дискотеці та шоу мильних бульбашок! Були ігри, розваги, забави на різні смаки та вподобання.

Наприкінці фестивалю «Острів дитинства» організатори підготували незабутню зустріч з відомою співачкою, заслуженою артисткою України – Наталкою Карпою. Тепла, чуттєва, запальна атмосфера її пісень не залишить байдужими ваші серця.

Були й інші сюрпризи та цікавинки, тобто подарунки. А це і 120 сертифікатів у соляну шахту медичного центру «Благомед» для дітей демобілізованих учасників АТО, і путівка на оздоровлення табору Волинського обласного благодійного фонду «Дитяча місія. Україна», путівка на таборування від Компютерної академії «ШАГ», і по 10 запрошень у Луцький зоопарк, Замок Любарта, Волинський обласний ляльковий театр, Волинський обласний музичний академічний драматичний театр імені Тараса Шевченка, а також 4 сертифікати на вечерю для 2-х осіб, 2 сертифікати на 6 осіб та 4 сертифікати на 2 особи в сауну ресторанно-готельного комплексу «Острів».

Фестиваль був багатолюдним, адже організатори забезпечили із Луцька безоплатний доїзд на «Острів дитинства».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так у Луцьку відбувся чи в селі Озерце?
Відповісти
В с. Озерце
Відповісти
Ми особливо запам*ятали "морозиво" яким торгували з палатки, після якого 2 доби відходили після отруєння. Файно заробили організатори і спонсори на простроченому товарі. Це був непоодинокий випадок від смакування даного продукту. Багато на даному відпочинку з*їли неякісних продуктів, головне - товар не пропав.
Відповісти
Ми теж отруїлися там морозивом. Майже дві доюи відходили. Торгова марка 'Лімо' могла привезти свіже морозиво. І організаторам потрібно було простежити за цим(((
Відповісти
Да отруїлися конкретно. Немає слів день свята, а тиждень в лікарні. Нічого не скажеш - добре свято...
Відповісти
ще тижня не віта. жабка зелена вскочила на груди і давить. будьте ж толерантними. напилися будьте людьми
Відповісти
Хто власник? Жахіття, а не фестиваль. Такі заходи краще проводити в міському парку, а в "сільському межегір*ї"((((((((((((((((((( Смаку немає ніякого, мабуть власник сілюк безмозглий
Відповісти
............на схід його
Відповісти
Ви певно з "диванного батальйону",який так активно працює на благо країни. Гроші на фестивалі збирались на потреби АТО і про це не раз говорили зі сцени. Такщо раджу і Вам зайнятись благородною справою.
Відповісти
телефонували в санепідемстанцію - жодного звернення не було. Шкода що конкуренти працюють грязно і непорядно
Відповісти
Мої діти зїли по 3 порції і нічого. Це мабуть когось ортуїла ВЕЛИКА ЗЕЛЕНА ЖАБА, А МОЖЕ І ЗМІЙ. фЕСТИВАЛЬ СУПЕР
Відповісти
ЖАБИ І ХВАЛЯТЬ ФЕСТИВАЛЬ
Відповісти
Годину назад мені скинули силку почитати цю статтю. Вражений. Хоч сам там не був, але багато цікавих облич бачу: Партія Солідарність майже у всьому складі - може вони теж спонсорами були?! Піаряться всі на цьому фестивалі!
Відповісти
Були всією сім"єю на фестивалі.дуже сподобалось,враження неймовірні. Про неякісні продукти повна брехня. Ми їли і морозиво і інші запропоновані продукти. Вся сім'я в повному порядку. Організатори молодці.
Відповісти
Була з малим там, дуже сподобались майстер-класи КА "Шаг".
Відповісти
Останні новини
В селі Озерце відбувся сімейний фестиваль «Острів дитинства». ФОТО
02 червень, 2015, 13:28