Український політик звинуватив загиблого силовика з Волині у «кришуванні» контрабанди. ВІДЕО

Український політик звинуватив загиблого силовика з Волині у «кришуванні» контрабанди. ВІДЕО
29 травня, під час прямого ефіру теле-шоу Шустер Live лідер Європейської партії України Микола Катеренчук звинуватив капітана СБУ Віктора Мандзика, який загинув 21 березня у Волновасі у тому, що він за гроші пропускав контрабандну продукцію через свій блок-пост і обізвав його «сволотою з погонами, яка заробляє гроші».

Традиційно програма Шустер Live складається із декількох блоків. Наприкінці програми учасники ефіру почали обговорювати тему корупції у зоні АТО, зокрема «кришування» українськими військовими незаконних ввезень на територію окупованого Донбасу різних вантажів. Йшлося і про те, що у результаті таких «оборудок» солдати та керівництво ВСУ мають чималі прибутки.

Лідер Європейської партії України Микола Катеренчук згадав про випадок, який трапився 21 березня. Тоді, за офіційною інформацією, при затриманні трьох фур контрабанди, був вбитий офіцер СБУ. Бандити, прикриваючись посвідченнями Правого сектора і однієї з дніпропетровських охоронних фірм, намагалися переправити на територію терористичної організації «ДНР» невідомий вантаж.

Але на думку Катеренчука, волинський СБУшник не намагався зупинити контрабандний вантаж, а навпаки хотів із вантажівок «здерти» чималу суму коштів за те, що автомобілі перетнуть блок-пост ЗСУ.

«У Волновасі, пам'ятаєте, коли СБУшника застрелили. А за що його застрелили? СБУшник хотів «протягнути» дві фури і за це його застрелили. Там на «передку» хлопців хоронять в боях, а ця сволота з погонами заробляє», - заявив Катеренчук.

На це присутні у студії Шустера зреагували з обуренням. Громадський активіст Олексій Мочанов зазначив, що Микола Катеренчук своїми висловлюваннями образив загиблого силовика, а також інших військових, які не повернулись живими із зони АТО.

«Хто тобі сказав, що він сволота? Хто тобі сказав, що СБУшник, який загинув у Волновасі сволоч. Ти обізвав людину сволотою, яка загинула при виконанні службових обов’язків. Я не зрозумів, що був вирок суду у якому йшлося, що працівник СБУ загинув у Волновасі через те, що «протаскував» фури через блок-пост за гроші?», - мовив Мочанов.

Між двома чоловіка відбулась невеличка словесна перепалка, після якої Катеренчук зазначив, що він такого не казав, і сволотою волинського СБУшника не називав, а мав на увазі інших недобросовісних військових, які займаються «кришуванням» контрабанди товарів у зону АТО і отримують за це чималі кошти.

Інші ж учасники телепрограми теж негативно відреагували на образи Катеринчука і вимагали, аби той вибачився за свої слова.

«Якщо я щось незрозуміло сказав і ви це не правильно зрозуміли, то я вибачаюсь, що можливо ви не так зрозуміли», - зазначив Катеренчук.

Прес-служба УСБУ у Волинській області характерезує Віктора Мандзика як відважного офіцера, надійного друга, добру і хорошу людину.

«Віктору Мандзику було всього 28 років, він був енергійним, порядним, щирим та відкритим. Він закінчив Національну Академію Служби безпеки України, після чого продовжив свою службу в підрозділі «Альфа», згодом став опероповноваженим Любомльського МРВ УСБУ у Волинській області. У зону проведення АТО Віктор був направлений у складі оперативної групи співробітників УСБУ у Волинській області у січні 2015 року, звідки живим не повернувся. Усі урочистості, що відбуваються в Управлінні, розпочинаються з хвилини мовчання за загиблим колегою Віктором Мандзиком», - йдеться у повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, що Президент України Петро Порошенко під час урочистостей з нагоди 23-ї річниці створення Служби безпеки України, нагородив посмертно Віктора Мандзика орденом «За мужність» і вручив державну нагороду його дружині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
господа офицеры, вы и это проглотите? позор.
гламурна погана морда.
Відповісти
Слащава морда, твоє щастя, що ти далеко....
Відповісти
Хлопця застрелили в центрі Волновахи! Про який блок-пост ти верзеш???
Відповісти
кому мама рідна...Воюйте, чуваки.
Відповісти
катя не далек от истины, мутная история
Відповісти
Капець твоїй голєвій...
Відповісти
сподіваюся,СБУ відреагує на ці слова! Як можна говорити таке,не знаючи суті справи! ганьба Катеринчуку і СВІТЛА ПАМЯТЬ Віті! ми знаємо,який ти був насправді...
Відповісти
Якби він був на похоронах Віті, бачив як плакало пів Луцька, а вся дорога була встелена квітами ( з сволотою так не прощаються). Суть людини, відкривається в його словах, вся країна почула, хай робить висновки про Катеринчука
Відповісти
Останні новини
Український політик звинуватив загиблого силовика з Волині у «кришуванні» контрабанди. ВІДЕО
04 червень, 2015, 18:15