Мінекономіки скасував обов'язкову сертифікацію нових автомобілів

Мінекономіки скасував обов'язкову сертифікацію нових автомобілів
Міністерство економічного розвитку і торгівлі скасувало обов'язкову сертифікацію нових автомобілів.

Про це заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефедов написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, - повідомляє видання "Слово Волині" з посиланням на "Українські новини".

Відповідно до цього повідомлення, Мінекономіки і Міністерство інфраструктури підписали спільний план переходу до 1 січня 2016 року, а також у його рамках Мінекономіки прийняло наказ №451, що скасовує обов'язкову сертифікацію нових автомобілів у країні.

"Не потрібно проводити пересертифікацію в системі УкрСЕПРО і платити за неї. Приймається сертифікат типу виробника, що отриманий на основі істотно більш суворих перевірок (45 параметрів проти 9-10 в Україні - це навіть якщо припустити, що ці перевірки в нас реально проводять)" - написав він.

Заступник міністра пояснює, що автовиробник одержує сертифікат типу на свій автомобіль, для чого проводить відповідні перевірки, краштести і так далі, потім кожний автомобіль, що сходить із конвеєра, отримує копію цього сертифіката і їде до покупця.

Повідомляється, що українські автовиробники зможуть оформляти в країні сертифікати типу на вироблені моделі, які будуть аналогічно визнаватися в Європі.

"Якщо він їде в іншу країну (у тому числі, з 1 січня 2016 і в Україну), на кордоні імпортер тільки показує цю копію й не проводить "пересертифікацію", коли за скромну або нескромну винагороду новий Мерседес або Форд проходить додаткову перевірку", - додав Нефедов.

Він зазначив, що ця перевірка часто становить собою чисту формальність. Також додав, що вітчизняна сертифікація зберігається для авто, у яких немає сертифіката типу або він виданий на інший регіон.

Як раніше повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі скасувало обов'язкову сертифікацію автомобільних бензинів, дизельного, корабельного та котельного палива.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що це мені дасть? Кусок хліба?
Відповісти
Останні новини
Мінекономіки скасував обов'язкову сертифікацію нових автомобілів
03 червень, 2015, 14:20