Волинська область – єдина в Україні, де знизився рівень корупції

Волинська область – єдина в Україні, де знизився рівень корупції
На Волині знизився рівень корупції.

Громадські організації Transparency International та GFK-Україна спільно із однією із найвпливовіших світових аудиторських компаній ПрайсвотерхаусКуперс провели опитування щодо рівня корупції в різних регіонах України, інформує прес-служба прокуратури області.

Опитування проводилось серед керівників українських підприємств, аби виявити комплексну картину стану справ із корупцією в Україні після подій Революції Гідності. Оцінювався рівень корупції за шкалою від (-5) до (+5), де (0) означав незмінність ситуації.

За даними аналізу Волинь засвідчила найменший рівень корупції (0,07) – це нині єдина область в Україні із плюсовим показником, далі Закарпатська (-0,02) та Полтавська (-0,021) області.

Між тим, варто зазначити, що лише за 5 місяців цього року в області уже закінчено 33 кримінальні провадження щодо осіб, які вчинили корупційні злочини, до кримінальної відповідальності за корупційні правопорушення притягнуто 45 осіб, серед них 8 - працівники правоохоронних органів.

Крім того, до кримінальної відповідальності притягнуто начальника відділу Держземагенства у Турійському районі, голів дільничих виборчих комісій, спеціаліста Луцького районного сектору управління державної міграційної служби, спеціаліста-землевпорядника Піддубцівської сільської ради, головного спеціаліста сектору обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці Луцької РДА та головного спеціаліста-бухгалтера Інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області, доцента кафедри кримінального права та процесу СНУ ім. Лесі Українки.

Також цьогоріч викрито діяльність організованої злочинної групи у складі 9 працівників Волинської регіональної філії Державного підприємства «Центр Державного земельного кадастру», які упродовж 2010-2013 років, зловживаючи службовим становищем, заволоділи та вчинили розтрату 1,3 млн. грн. Досудове розслідування щодо 8 осіб уже завершено та обвинувальний акт щодо них скеровано до суду.

Активізовано в області протидію адміністративно караній корупції.

Спеціально уповноваженими суб’єктами складено та скеровано до суду 51 протокол про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, на 40 осіб накладено адміністративні стягнення у виді штрафів.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повный бред ! Корупция выросла на Волыни в три раза!
Відповісти
То москалі складали статистику.
Відповісти
Смішно читати такі цифри. "за корупційні правопорушення притягнуто 45 осіб" - да кожний другий тут корупціонер!
Відповісти
тут не скаржитись треба а менше давати ! А як вимагають бити в писок шоб вже не вставали
Відповісти
Все правильно. Волинська область – знизився рівень корупції у зв'язку переміщенням "Континіуму" в Рівне.
Відповісти
ЦЕ не корупція знизилась, це із за зайнятості МВС кришуванням копання бурштину вони просто занизили статистику.А корупція лише збільшилась.І Шпига один з винуватців цього.
Відповісти
О так уже вся Україна знає і Європа скільки вкрали грошей на фестивалі сучасного мистецтва. У кого язик повертається – єдина в Україні, де знизився рівень корупції. І що ви там курите????

Відповісти