Правовий статус засуджених на Волині та європейські стандарти: перевірка прокуратури

Правовий статус засуджених на Волині та європейські стандарти: перевірка прокуратури
Верховною Радою України 08 квітня 2014 року прийнято Закон України "Про внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо адаптації правового статусу засудженого до європейських стандартів". Прокуратурою області проведено перевірку додержання у виправних установах Волині вимог цього Закону.

З'ясувалося, що не у всіх випадках засуджені, які відбувають покарання в колоніях ознайомлені у повному об’ємі зі своїми правами та обов’язками, з порядком та умовами відбування покарання, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Попри те, що засуджені мають право листуватися й розмовляти телефоном, у тому числі мобільним, з особами, які знаходяться за межами колоній, а також користуватися (з певними обмеженнями) мережею Інтернет, у Маневицькиій ВК № 42 для цього є лише один мобільний телефон та одне приміщення, облаштоване трьома комп’ютерами. У колонії ж відбувають покарання понад 600 осіб.

У Цуманськіій ВК № 84 відсутні приміщення, в яких засуджені можуть спілкуватися зі своїми адвокатами та іншими фахівцями в галузі права без суцільного розмежувального захисного скла.

В окремих випадках адміністраціями Маневицької та Цуманської виправних колоній не направлялись вчасно в територіальні органи Міністерства юстиції України і центри зайнятості населення за обраними засудженими, строк покарання яких закінчується, за місцем проживання інформацію для організації їх трудового і побутового влаштування.

Задля усунення порушень вимог кримінально-виконавчого законодавства прокурором області внесено вказівку начальнику управління Державної пенітенціарної служби України у Волинській області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Правовий статус засуджених на Волині та європейські стандарти: перевірка прокуратури
03 червень, 2015, 19:47