На Волині перевірили діяльність пилорам

На Волині перевірили діяльність пилорам
За наслідками обстежень місць здійснення діяльності пилорам на Волині легалізовано працю 161 працівника, які були задіяні в деревообробці без належного оформлення. Окрім того, 19 громадян зареєструвалися як суб’єкти підприємницької діяльності.

Про це на засіданні розширеного засідання колегії Волинської ОДА
повідомив начальник Головного управління ДФС у Волинській області
Віталій Чуй, інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

«Загалом, під час обстежень встановлено непоодинокі факти здійснення фінансово-господарської діяльності пилорам без належної державної реєстрації - 22 випадки, відсутність спеціального дозволу на здійснення визначеного виду діяльності у 17 випадках, використання робочої сили без відповідної реєстрації в органах місцевої влади та податкової служби у 22 випадках. Матеріали перевірок, які містять порушення вимог чинного законодавства України, скеровано на адресу місцевих органів влади, а також ініційовано питання проведення позапланових перевірок представниками інших контролюючих структур», - зазначив керівник ГУ відомства в області.

Серед причин, що гальмують процеси легалізації діяльності пилорам, Віталій Чуй назвав пасивність деяких керівників місцевого самоврядування, на території яких продовжують діяти пилорами без держреєстрації та укладення трудових угод з працівниками.

«За діяльністю пилорам поза законом приховуються втрати бюджету, насамперед місцевого. Лише офіційні дані щодо обсягів проданих підприємцям-спрощенцям чи фізичним особам лісоматеріалів свідчать, що до місцевих бюджетів мало б надійти додаткових 100 тисяч гривень ПДФО», - підкреслив Віталій Чуй.

Відтак, в ГУ ДФС Волині звертають увагу керівників територіальних громад: повнота сплати податків до місцевого бюджету також залежить від адекватного реагування на спробу представників підприємництва здійснювати свою діяльність, використовуючи ресурси територіальних громад без сплати податків.

Довідково: в результаті проведених обстежень власників пилорам на Волині обліковано 892 фізичні особи - власники приватних пилорам, з яких 300 об’єктів зареєстровані як СПД, 310 об’єктів обліковуються за громадянами, 213 – недіючі, а діяльність 69 аналізується.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пилорами
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Формальна відписка до слідуючого року.Коли перестанемо обманювати один одного? Без слів......
Відповісти
Останні новини
На Волині перевірили діяльність пилорам
04 червень, 2015, 09:47