У Луцьку говорили про перспективи розвитку дебатного руху

У Луцьку говорили про перспективи розвитку дебатного руху
Волинський осередок Федерації дебатів України відзвітував про свою діяльність з початку відкриття дебатного клубу у Луцьку.

Захід відбувся у середу, 3 червня, у Волинській науковій бібліотеці імені Олени Пчілки.

Голова дебатного клубу Антон Євтушок розповів про те, що таке дебати, та чому їх розвиток в нашому регіоні є перспективним та потрібним.

«Дебати - це популярна у всьому світі інтелектуальна гра, яка має на меті розвиток розумового та творчого потенціалу людини. У дебатах одна команда аргументовано доводить певну твердження (тему), а інша - опонує їй. Критеріями перемоги є більша переконливість і обґрунтованість тез виступу команди», - зазначив голова волинського осередку.

Крім того, дебати дозволяють поглиблювати і систематизувати нові знання з права, культури, релігії, філософії, політики, економіки та інших сфер суспільного життя. І насамперед це надзвичайно ефективний інструмент саморозвитку. Навички, отримані під час дебатів, знадобляться в навчанні, кар'єрі і повсякденному спілкуванні з людьми.

Перший у Луцьку дебатний клуб «Інтелектуальна толока» відкрили 7 жовтня 2014 року, зараз він вже є частиною Волинського осередку Федерації дебатів України. 

На засіданнях клубу учасники дискутують на актуальні теми, обігруюють суспільно-політичні проблеми, моделюють політичні ситуації та обговорюють шляхи їх вирішення.

Цікавляться як історичними подіями, так і новинами України та світу.

За недовгий час роботи клубу (8 місяців), його учасники вже неодноразово представляли наше місто на міжрегіональних та всеукраїнських турнірах (всеукраїнський турнір «Підйом 2015» у Івано-Франківську, дебатний турнір "Столичний кубок" (Київ) та всеукраїнський дебатний турнір "Кубок Одеси 2014"). Також місцеві дебатери організували всеукраїнський дебатний турнір «Волинська толока» у Луцьку, в якому взяли участь і команди з сусідніх областей (Львів, Рівне, Івано-Франківськ). А нещодавно було проведено ще один міжрегіональний турнір між командами Луцька та Рівного.

Серед найближчих планів Волинського осередку Федерації дебатів України: відкрити дебатні клуби при навчальних закладах (Луцькому педагогічному коледжі та Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки) та осередки в районних центра Волині, зокрема у Любомлі та Нововолинську; створити англомовний дебатний клуб та долучити ще більше молоді до інтелектуального руху.

Розвиток дебатного руху в нашому регіоні – річ актуальна і перспективна як для підвищення інтелектуального рівня молоді, так і для розвитку регіону, вважають активісти дебатного руху в Луцьку. Тож запрошують усіх спробувати себе в цьому інтелектуальному спорті. Докладніше на сторінці в соціальній мережі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: дебати
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
так і не ясно - кого ж дебати будуть
Відповісти
Останні новини
У Луцьку говорили про перспективи розвитку дебатного руху
04 червень, 2015, 10:37