Минулого року в повітря Луцька викинули 12 тисяч тонн хімікатів

Минулого року в повітря Луцька викинули 12 тисяч тонн хімікатів
Протягом 2014 року в атмосферу Луцька потрапило 12,1 тисяч тонн шкідливих речовин, що на 0,3% менше, ніж у 2013.

На кожного жителя в середньому припало по 55,8 кг шкідливих речовин проти 56 кг позаторік, - свідчать дані управління статистики Волинської області.

За звітний час пересувні джерела забруднення викинули в атмосферу Луцька 11,1 тисяч тонн шкідливих речовин, що на 1,0% менше, ніж у позаминулому році, з них – від автомобільного транспорту 10,9 тис. тонн, або 97,7%, 0,3 тис. тонн (2,3%) – від виробничої техніки.

38 підприємств та організацій міста торік викинули в повітря 1,0 тисяч тонн забруднюючих речовин, що на 9,3% більше, ніж у попередньому році. Основними забруднювачами були ПАТ «Гнідавський цукровий завод», ТзОВ «Західна теплоенергетична група» та ДП МОУ ЛРЗ "Мотор", на які припадає понад 54,2% викидів у місті.

На охорону довкілля підприємства та організації міста витратили 39,6 мільйонів гривень. Поточні витрати підприємств на заходи, які повинні знизити шкідливий вплив на довкілля, становили 38,9 мільйонів гривень, що на 11,8% більше позаминулорічного, капітальні інвестиції в об’єкти природоохоронного призначення – 0,7 мільйонів гривень.

На оплату послуг природоохоронного призначення (на охорону атмосферного повітря, очищення зворотних вод від забруднюючих речовин, збирання, транспортування і розміщення відходів) підприємства витратили 34,5 мільйонів гривень В структурі витрат переважають витрати на очищення зворотних вод (88,8%).

За забруднення навколишнього середовища підприємствам, організаціям та установам міста пред’явлено екологічний податок на загальну суму 2,8 мільйонів гривень, у т.ч. плата за скиди у водні об’єкти (35,2%), викиди в атмосферне повітря (34,2%) та розміщення відходів (30,6%). Фактично сплачено 2,5 мільйонів гривень екологічного податку (92,0% пред'явленого).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.