У Києві презентують документальну стрічку «Відторгнення. Битва за Україну»

У Києві презентують документальну стрічку «Відторгнення. Битва за Україну»
Стрічка присвячується першому етапові дестабілізації Донбасу, на перший погляд, мирного періоду, в якому були посіяні зерна майбутньої війни.

Крім висвітлення періоду березня-травня 2014 року, до початку активної фази АТО та серйозних бойових дій в стрічці також обговоренні погляди, думки, різних людей, які були учасниками (а багато хто - і жертвами) тих подій.

Це здебільшого місцеві активісти Донецька, Луганська, Слов’янська, Краматорська, Харкова, Лисичанська та інших міст, а також лутугинські проукраїнські партизани, луганські міліціонери, які не зрадили присязі.

Автори стрічки також порівнюють збройний конфлікт на Донбасі з іншими «замороженими конфліктами» та «гарячими точками» на пострадянському просторі з допомогою розповідей, інтерв'ю учасників та знавців подій минулих років в Абхазії та Південній Осетії, Чечні, Придністров’ї.

Фільм створений спільними зусиллями Київського Будинку Прав Людини (мережа Будинків Прав Людини об’єднує 90 організацій з 13 країн Східної Європи, Балкан, Південного Кавказу, Західної Європи, Східної Африки та Африканського Рогу), ГО «Центр Громадянських Свобод», інтернет-каналу Ukrlife.tv та ініціативи Євромайдан SOS за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.