Щорічне послання Президента: основні тези

Щорічне послання Президента: основні тези
4 червня президент Петро Порошенко виступив у Верховній Раді з щорічним посланням до депутатів.

ТСН.ua зібрав основні тези його виступу.

- Я, як і народ, не задоволений роботою української влади, - сказав Президент, маючи на увазі як і уряд з парламентом, так і свою роботу.

- Україна повинна виконати до кінця серпня всі техзавдання для безвізового режиму з ЄС в 2016 році. У вересні в Україну прибуде оціночна місія ЄС, повідомив Президент і пообіцяв, що особисто в щоденному режимі буде контролювати виконання всіх завдань.

- Україні вдалося уникнути дефолту і стабілізувати макроекономічну ситуацію. Тут Порошенко відзначив дієвість допомоги з боку МВФ, інших міжнародних організацій, а також країн ЄС, США та інших.

- Глава міграційної служби відправлений у відставку через неналежне виконання завдань на шляху до безвізового режиму з ЄС. Порошенко повідомив, що по лінії саме цього відомства європейські партнери пред'явили нам найбільшу кількість нарікань.

- Україна вперше зіскочила з "газової голки" РФ. "Раніше залежність (від російського газу – ред.) перевищувала 90%, а в першому кварталі поточного року частка російського експорту складала лише 37%", - підкреслив Президент.

- Керівником нової поліції президент бачить Еку Згуладзе - нинішнього першого заступника міністра внутрішніх справ України.

- Порошенко чекає, коли Вища рада юстиції в цьому місяці вирішить питання звільнення понад 300 суддів.

- Курс на "деолігархізацію" і держфінансування партій в країні буде продовжений.

- Конкурс з видачі 4G ліцензій в Україні відбудеться в 2017 році. "За кілька років більше половини абонентів будуть підключені до 3G", - пообіцяв президент.

- Із 1,8 тис. держпідприємств для України життєво необхідні близько 200, приватизація повинна бути продовжена. - Реформи ще не на фініші, але вже і не на старті. Однак Порошенко зазначив, що незадоволений темпами проведення реформ.

- Національне антикорупційне бюро розпочне повноцінні розслідування вже в жовтні - Порошенко висловив таку надію, зазначивши, що зараз триває підбір детективів бюро.

- Уряд має прискорити процес індексації зарплат і пенсій. "Робити це треба акуратно, уникаючи будь-яких популістських кроків, щоб не спровокувати, як це вже раніше багато разів відбувалося, гіперінфляцію", - додав Порошенко.

- В Україні орудують 9 тисяч російських військовослужбовців. При цьому президент наголосив, що зберігається колосальна загроза відновлення широкомасштабних бойових дій з боку російсько-терористичних угруповань.

- Відомі своїм топографічним кретинізмом російські військові знову заблукали на Донбасі - тепер біля Мар'янки.

- Монополістів необхідно роздрібнити за новими правилами. "Вибір їм залишити такий: або підкоритися жорсткому регулюванню, або продавати частку своєї присутності", - зазначив Порошенко.

- Децентралізація не має нічого спільного з федералізацією. "Україна була, є і буде унітарною державою!" - сказав Порошенко.

- Від Верховної Ради Порошенко очікує якнайшвидшого прийняття закону про місцеві вибори за відкритими списками.

- Україна знову збільшить витрати на оборону в 2016 році.

- Остаточне рішення щодо членства України в НАТО прийме народ на референдумі.

- Українські економічні обмеження для Донбасу залишаться до повного відновлення контролю над кордоном з РФ.

- Основні завдання для влади на 2016 рік: деолігархізація, дерегуляція і децентралізація, економічне зростання та безвізовий режим з ЄС.

- Інформація про утворення тарифів на ЖКГ повинна бути відкрита, а субсидії, насамперед, для сільських жителів, збільшені.

- Уряд може бути переформатований восени. Парламентська коаліція може розглянути діяльність кожного міністра.

- Коаліції варто якнайшвидше вирішити питання призначення віце-прем'єра з питань євроінтеграції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Порошенко
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не словом,а ділом!
Відповісти