На окупованій території Донецької області закривають шахту

На окупованій території Донецької області закривають шахту
Жителі окупованої Горлівки в Донецькій області повідомили про те, що в місті закривається шахта імені Леніна.

Про це інформує Сегодня.ua.

"Сьогодні на шахті Леніна пройшли збори. Там було оголошено, що шахту закривають. Якщо є бажання, шахтарям запропонували перевестися в Донецьк чи Росію. Також було сказано, що з часом всі шахти Горлівки будуть закриті", - розповів горлівчанин Антон.

У середині травня жителі Горлівки вже розповідали про те, що шахту Леніна, яка видобуває коксівне вугілля високої якості, бойовики почали різати на метал.

"Порізані підйомні канати, відключені насоси, порубані кабелі на кольоровий метал, зламані та вивезені всі склади. Почали різати металоконструкції на поверхні. Шахта затоплена, робочі горизонти 1190 і 1080 - у воді. Насоси відключені. Через тижні 2-3 вода дійде до нуля", - розповів колишній шахтар "Леніна" Сергій Нечаєв. За його словами, на шахті Леніна зовсім недавно був розроблений новий горизонт із запасами вугілля на 10-12 років.

Положення на інших шахтах Горлівки не краще. Так, горлівчани розповіли, що на шахті імені Калініна гірникам минулого тижня замість зарплати видали по 120 гривень, а на позаминулому - по 330.

"І постійно говорять про закриття шахт", - додали жителі міста.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.