Порядок встановлення лічильників на тепло у Луцьку

Порядок встановлення лічильників на тепло у Луцьку
Cьогодні, 4 червня, міський голова Микола Романюк провів нараду з керівниками галузі житлово-комунального господарства нашого міста.

Обговорювали реалізацію програм капітального ремонту житлового
фонду та підтримки ОСББ.

Міський голова наголосив на тому, що через значне здорожчення теплової енергії вкрай необхідним є встановлення засобів обліку
споживання теплової енергії, що передбачається цими програмами.

“При встановленні таких лічильників у багатоквартирних будинках
передбачене співфінансування відповідних витрат. Так, для будинків, що знаходяться на балансі ЖКП 60% вартості відшкодовує міський бюджет, 40% - співвласники квартир. Для ОСББ співвідношення 70% - міський бюджет, 30 % - співвласники квартир”, - про це провідомив міський голова на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.

Для отримання більш детальної інформації з цього питання звертайтесь у приймальню департаменту житлово-комунального господарства (вул. Б.Хмельницького, 40а).

Порядок погодження та встановлення загальнобудинкових вузлів обліку теплової енергії по програмі капітального ремонту житлового фонду міста Луцька

1. Організаційні питання

1.1. Для встановлення вузла обліку теплової енергії по програмі
капітального ремонту житлового фонду міста Луцька на 2015-2019 роки (далі Програма) мешканцями житлових будинків проводяться загальні збори та складається протокол (зразок протоколу додається), який підписують не менш як 2/3 уповноважених співвласників квартир багатоквартирного будинку. Протоколом підтверджується згода стати учасником реалізації заходів Програми на умовах співфінансування.

1.2. Загальні збори проводяться ініціативною групоюмешканців будинку та, при необхідності, за участю представників департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

1.3. При підрахунку голосів враховуються як голоси, подані під час зборів співвласників, так і голоси уповноважених співвласників багатоквартирного будинку, які проголосували під час проведення письмового опитування.

1.4. В разі згоди власників на проведення робіт на умовах співфінансування (коли учасники загальних зборів простою більшістю голосів приймають позитивне рішення) серед співвласників будинку обирається уповноважений представник мешканців житлового будинку ( старший по будинку).

1.5. Старший по будинку звертається з письмовою заявою в житлово-експлуатаційне підприємство, яке обслуговує даний будинок, щодо надання згоди на встановлення в будинку лічильника обліку теплової енергії.

1.6. Дольова участь мешканців у поточному році визначена програмою
капітального ремонту житлового фонду міста Луцька на 2015-2019 роки і становить 40 % від загальної кошторисної вартості.

1.7. Першочергове право на встановлення вузла обліку теплової енергії мають мешканці тих будинків, де відсутня заборгованість за житлово-комунальні послуги.

1.8. На будинок може встановлюватися лише один загальнобудинковий
лічильник обліку тепла. Встановлення лічильників обліку тепла на окремі під’їзди буде співфінансуватися в межах Програми Луцькою міською радою не буде.

2. Виготовлення проектно-кошторисної документації

2.1. Уповноваженому представнику мешканців житлового будинку необхідно подати заяву та відповідні документи (копії: паспорта, ідентифікаційного персонифікованого номеру, протоколу загальних зборів мешканців будинку, дозвіл балансоутримувача) для на отримання технічних умов в ДКП "Луцьктепло" (вул. Гулака Артемовського, 20; кабінет 202) на встановлення загальнобудинкового вузла обліку теплової енергії.

2.2. На підставі отриманих технічних умов організація, яка має відповідний сертифікат на виконання проектних робіт, розробляє проектно-кошторисну документацію “ Реконструкція системи теплопостачання в житловому будинку №____ на вул._______ (встановлення вузла обліку)”.

Проектом передбачити встановлення лічильників класу точності - 2 (СВТУ-10М(М2) RP або аналогічний) з забезпеченням :

- наявності двох незалежних аналогових виходів (наявність інтерфейсів RS 232 та RS 485 для автоматичного зняття показів теплової енергії з подальшою передачею інформації на диспетчерський пункт;

- віддаленого керування та налаштування параметрами;

- можливість інтегруватися в системі SCAD, що використовується на
підприємстві ДКП «Луцьктепло»;

- двох видів живлення (живлення 220 В з резервним живленням);

- можливості встановлення додаткових пристроїв для погодного регулювання системи опалення будинку (вбудований блок РЕГ).

2.3. Проект погоджується із теплопостачальним підприємством та з
територіальним органом виконавчої влади у галузі метрології (ДП
"Волиньстандартметрологія" вул. Світла, 4).

2.4. Погоджена проектно-кошторисна документація подається на експертизу в Волинську філію ДП "Укрдержбудекспертиза (вул.Даргомижського, 7).

2.5. Проектно-кошторисна документація зі всіма погодженнями
передається в департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради (вул. Богдана Хмельницького, 40а) для прийняття рішення щодо можливості проведення робіт в рамках Програми.

2.6. У разі прийняття позитивного рішення департаментом житлово-
комунального господарства Луцької міської ради виділяються кошти відповідно до Програми на встановлення лічильника обліку теплової енергії. Решту коштів, згідно кошторисної документації оплачують мешканці будинку, як частку співфінансування.

3. Монтажні роботи

3.1. Уповноваженим представником будинку до початку проведення робіт мають бути зібрані кошти на співфінансування та укладена трьохстороння угода із виконавцем робіт, на рахунок якого перераховуються кошти співучасників програми.

3.2. Монтажні роботи повинні бути проведені спеціалізованою організацією згідно затвердженого проекту, ДСТУ-Н Б В.2.5-73:2013, «Правил обліку, відпуску і споживання теплової енергії», ДБН В.2.5-67:2013.

3.3. Після завершення монтажних робіт вузол обліку теплової енергії здається в експлуатацію згідно «Правил технічної експлуатації теплових мереж і установок» Розділ 7.2.

3.4. Мешканці будинку обирають особу, яка буде відповідати за збереження, безпечну експлуатацію вузла обліку теплової енергії до моменту його передачі на баланс ДКП "Луцьктепло".

3.5. Передача на баланс ДКП "Луцьктепло" вузла обліку теплової енергії здійснюється на підставі підписаного 3-х стороннього акта передачі (старший по будинку, департамент житлово-комунального господарства Луцької міської ради і ДКП "Луцьктепло") та рішення Луцької міської ради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто це все приймає,пише,вводить в оману.Хто встановлює лічильники знає,що це все не так.Скільки можна брехати.Хто вам ще вірить,владо.Комсомольці рулять...
Відповісти
А детальніше можна? що не правда і як насправді, може є які лінки в мережі?
дякую
Відповісти