Волинські податківці нагадують про базовий період для сплати акцизного податку

Волинські податківці нагадують про базовий період для сплати акцизного податку
Форму Декларації акцизного податку та порядок її заповнення затверджено наказом Міністерства фінансів України від 23 січня 2015 року № 14 «Про затвердження форми декларації акцизного податку, Порядок заповнення та подання декларації акцизного податку» – звертають увагу фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

Згідно зі статтею 223 Податкового кодексу України базовий податковий період для сплати акцизного податку відповідає календарному місяцю. Декларація акцизного податку подається платником щомісяця не пізніше 20 числа наступного звітного періоду.

Декларації складається із загальної частини, що містить необхідні обов’язкові реквізити платника, та шести розділів, що складаються платниками залежно від виду підакцизних товарів, додатків розрахунків для обчислення суми податку залежно від виду встановлених ставок акцизного податку, а також розділу, що заповнюється працівниками ДФС після подання декларації.

Відповідно до п. 2 розділу І Порядку зазначено, що платники заповнюють та подають розділи та додатки до Декларації лише щодо тих операцій, які вони здійснюють і за якими у них виникають податкові зобов’язання із сплати акцизного податку, про що робиться відповідна відмітка у колонці «Ознака подачі» на останньому аркуші Декларації.

Декларація подається до контролюючого органу за місцем реєстрації такого платника. Місцем реєстрації платника, що є суб'єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, є місцезнаходження пункту продажу товарів.

Особливу увагу звертаємо стосовно платників податків - суб'єктів господарювання роздрібної торгівлі, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, – такі платники заповнюють та подають лише розділ Ґ та додаток 6 до Декларації.

Додатково повідомляємо: об’єкти оподаткування акцизним податком та порядок визначення бази оподаткування встановлені ст.213 та ст.214 розділу VI ПКУ, перелік підакцизних товарів та розмір ставок акцизного податку визначені ст.215 Податкового кодексу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські податківці нагадують про базовий період для сплати акцизного податку
05 червень, 2015, 10:25