На Волині судили школяра, який шукав бобрів у Білорусі

На Волині судили школяра, який шукав бобрів у Білорусі
Учень 11 класу так захопився пошуком бобрів, що не помітив як перейшов через державний кордон на територію сусідньої держави Білорусії. Власне за це правопорушення хлопець постав перед судом.

Як встановив суд, 7 квітня цього року хлопець разом із друзями незаконно перетнув державний кордон України в обхід пункту пропуску «Самари» у напрямку села Дивин (Республіка Білорусь) – села Самари (Україна).

Митники наполягають, що оскільки школяр проживає у кількох кілометрах від державного кордону України в села Березники, то достовірно знав про заборону перетину кордону поза місцями пропуску, а тому зробив це умисно.

Натомість підліток пояснює, що жодних правопорушень він не вчиняв. А в той день він зі знайомими просто шукав бобрів на меліоративному каналі біля державного кордону та наміру переходити на територію Білорусії не мав.

Йдучи вздовж каналу вони зустріли прикордонника, який і визвав наряд. Хлопці були затримані та доставлені до ПВ «Самари».

За перетин кордону школяр притягнутий до адміністративної відповідальності. Його визнано винним та застосовано захід адміністративного впливу у вигляді попередження.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: школяр
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Білорусі !!!
Відповісти
У Білорусі !!!
Відповісти
Серйозне покарання за не менш серйозне правопорушення. Краще би контрабандистів ловили.
Відповісти
які добросовістні законослухняні а от знайти контрабандистів і власників гелікоптерів важче мабуть волинські бобри більші за гелікоптерів і це дитині вже зіпсували біографію батькам потрібно скидатись на гелікоптер
Відповісти
нічого йому не зіпсували, через рік з дня притягнення до адміністративної відповідальності він буде вважатися таким, що не має адміністративного стягнення.
Відповісти
що прикордонік наш не спить - охороняє кардони від діток...
Відповісти