У Луцьку відбудеться концерт творця «Червоної Рути»

У Луцьку  відбудеться концерт творця «Червоної Рути»
У Луцьку відбудеться концерт, приурочений до Дня народження видатного українського композитора Володимира Івасюка.

Концерт відбудеться 5 червня, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Музичне дійство почнеться о 19:00 у примішені Волинського обласного академічного театру імені Тараса Шевченка. Композиції від творця «Червоної рути» прозвучать у виконанні хору та оркестру Заслуженої академічної капели України «Трембіта».

Захід став можливим за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк», який виділив 48 тисяч гривень на організаційні витрати та гонорари. Тож, саме завдяки цьому внеску волиняни матимуть можливість придбати квитки за доступними цінами і отримати насолоду від справжньої української пісні.

Під час прес-конференції стало відомо, що така концертна програма у Луцьку відбувається вперше. Традиційно подібні концерти грали у Львові, в День народження легендарного композитора Володимира Івасюка, вже 5 рік поспіль.

Конференцію відвідали заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Ірина Констанкевич, лауреат багатьох всеукраїнських пісенних конкурсів, композитор, автор музичних проектів Тетяна Ціхоцька, співачка, володарка гран-прі міжнародного конкурсу імені Квітки Цісик Оксана Муха, незмінний учасник проекту «Івасюк», переможець «Голосу країни», співак та композитор Павло Табаков, співачка, композитор та поетеса Ірина Доля.

«Сьогодні - велике задоволення провести такий масштабний захід, адже колектив налічує до 50 чоловік. Тому без підтримки Фонду цей концерт не відбувся б. Взагалі, концерт відбувається уже п’ятий рік поспіль у Львові й приурочений він річниці Дня народження Володимира Івасюка. Як правило, у «місті лева» музичне дійство відбувається у другій декаді березня на досить високому рівні», - каже знана на Волині співачка та автор музичних проектів Тетяна Ціхоцька.

Варто додати, що не обійдеться й без хітів - луцькі меломани матимуть змогу насолодитися й знаними композиціями геніального творця музики.

До слова, у творчому доробку Володимира Івасюка було понад сотні пісень. Найпопулярніша із них – «Червона рута», що є неоголошеним гімном всіх українців. А нове дихання багатьом із творів, що поціновувачі почують під час концерту, дав талановитий аранжувальник Руслан Мельник, який, на жаль, нещодавно відійшов у кращий світ.

«Роман Мельник – це один з геніальних музикантів, який вмів цікаво поєднувати стилі, на його творах музиканти вчаться і шукають себе. Але ось уже 46 днів як його немає з нами», - з сумом зазначила співачка Оксана Муха й додала, що коли її запросили взяти участь у проекті, їй пощастило обрати із загального списку ті пісні, які хотіла виконувати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відбудеться концерт творця «Червоної Рути»
05 червень, 2015, 18:33