Міністр Кабінету міністрів України говорила у Луцьку про децентралізацію

Міністр Кабінету міністрів України говорила у Луцьку про децентралізацію
5 червня до Луцька з робочим візитом прибула міністр Кабінету міністрів України Ганна Онищенко.

У рамках поїздки відбулася робоча зустріч з головами облдержадміністрації Володимиром Гунчиком та обласної ради Валентином Вітром, Луцьким міським головою Миколою Романюком, головами райдержадміністрацій, міськими (міст обласного значення) головами, інформує прес-служба міської ради.

Учасники зустрічі обговорили питання децентралізації міжбюджетних відносин, добровільного об'єднання громад, усі напрямки, які сьогодні є важливими на етапі передачі повноважень від центральних органів влади до органів місцевого самоврядування.

Ганна Онищенко наголосила, що однією з цілей поїздки є намагання донести - процес децентралізації має відбутися. За її словами, керівництво держави та уся громадськість розуміє, що це мало статися ще кілька десятків років тому. Децентралізація влади, на її переконання, важлива річ, адже дасть додаткові повноваження органам місцевого самоврядування. Ганна Онищенко вважає, що це є шляхом наближення до європейського рівня життя не лише містам, а й селам.

“У минулому році внесено зміни до бюджетного законодавства і у 2015 році місцеві громади отримали додаткові фінансові ресурси. Це вже дало певні результати. Наступними кроками є передача додаткових повноважень місцевих громадам. Частина з них потребують змін у Конституцію України і над цим нині працюють. Інші ж можна уже передавати”, - наголосила вона.

Міністр Кабінету міністрів зазначила, що ще одне питання — це закон “Про добровільне об'єднання громад”. Вона наголосила, що об'єднання громад має бути виключно на добровільній основі. Ті громади, які об'єднаються, отримають додаткові бонуси. Проте, за її словами, це питання часто саботується на місцях, адже окремі місцеві керівники бояться втратити свої посади та важелі впливу. Ганна Онищенко переконана, що об'єднання необхідне для громад та їх розвитку, адже вони отримають додаткові бонуси та фінансові надходження.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну ніяким боком не можу зрозуміти, яким боком до цієї зустрічі Микола Романюк. Яка його роль в децентрилізації? Скільки громад він збирається приєднати до Луцька?
Відповісти
...чтобы как-то упредить, где начет, где вычет - значит, чтобы сократить - надо УВЕЛИЧИТЬ!
Відповісти
Останні новини
Міністр Кабінету міністрів України говорила у Луцьку про децентралізацію
06 червень, 2015, 18:33